ΕΥΡΩΠΗ
Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗ PFIZER ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ «ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υπογράψει μια νέα σύμβαση για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων με τις Pfizer/ΒioNtech ακόμα και εντός της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Κομισιόν ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τους συγκεκριμένους παρασκευαστές εμβολίων την περασμένη εβδομάδα και ενημέρωσε τους πρεσβευτές του μπλoκ ότι η συμφωνία είναι έτοιμη για υπογραφή. Οι πηγές του Bloomberg είπαν ότι μόλις εγκριθεί η σύμβαση θα μπορούσε να υπογραφεί ακόμα σήμερα.

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η νέα συμφωνία αφορά 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις για το 2022 και το 2023. Περιλαμβάνει ρήτρες που επιτρέπουν τη δωρεά και τη μεταπώληση δόσεων, σύμφωνα με ένα διπλωματικό σημείωμα που ήρθε στην κατοχή του Bloomberg. Προβλέπει επίσης μηνιαία προγράμματα παράδοσης και κυρώσεις για πιθανές καθυστερήσεις.

Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ένωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με τις Moderna Inc., Novavax Inc. και Valneva SE για επιπλέον προμήθειες δόσεων. 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *