ΔΙΕΘΝΗ
Η ΚΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ

Η Κίνα ερευνά τον επικεφαλής ενός υψηλού προφίλ, κρατικά υποστηριζόμενου fund, σε μια ακόμη προσπάθεια να στοχεύσει πρόσωπα-κλειδιά που είναι υπεύθυνα για τη διαμόρφωση της πολιτικής και των επενδύσεων της σε τσιπ, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο Ding Wenwu, γενικός διευθυντής του National Integrated Circuit Industry Investment Fund, είναι ύποπτος για “σοβαρό πειθαρχικό ατόπημα και παραβίαση του νόμου”, ανέφερε η Κεντρική Επιτροπή για την Επιθεώρηση Πειθαρχίας σε ανακοίνωσή της το Σάββατο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Η CCDI είναι η κορυφαία αρχή της Κίνας για την καταπολέμηση της δωροδοκίας.

Ο 60χρονος Ding, υποβάλλεται επί του παρόντος σε πειθαρχικό έλεγχο από ομάδα επιθεώρησης που απέστειλε η CCDI στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αρχές δήλωσαν ότι ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών Xiao Yaqing βρίσκεται επίσης υπό έρευνα. Αν και το Πεκίνο δεν έχει συνδέσει τις δύο υποθέσεις ούτε έχει διευκρινίσει τους ισχυρισμούς πέραν των νομικών και πειθαρχικών παραβάσεων, έρχονται σε συνέχεια αρκετών υποθέσεων από τα τέλη του 2021 που έχουν απονευρώσει μια βιομηχανία που έχει λάβει καθεστώς προτεραιότητας από τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και έχει συνηθίσει από καιρό στην κυβερνητική χρηματοδότηση και υποστήριξη. 

Μόλις λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί η έρευνα του Xiao, η Caixin ανέφερε ότι είχε επίσης ξεκινήσει έρευνα κατά του Zhao Weiguo, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Tsinghua Unigroup πριν η εταιρεία – που κάποτε θεωρούνταν ένας από τους εθνικούς πρωταθλητές της Κίνας στους ημιαγωγούς – καταρρεύσει κάτω από ένα βουνό χρέους.

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *