Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΕΣΘΟΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ Η ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΡΩΣΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Η Εσθονία ανακοίνωσε την Πέμπτη (28 Ιουλίου) ότι δεν θα εκδίδει πλέον βίζες ή άδειες παραμονής για Ρώσους πολίτες που θέλουν να σπουδάσουν στη μικρή χώρα της Βαλτικής, λέγοντας ότι η εισβολή στην Ουκρανία απειλεί την εθνική ασφάλεια.

 

 

Η διαταγή του υπουργείου Εξωτερικών τερματίζει επίσης την πρακτική της χορήγησης του δικαιώματος βραχυπρόθεσμης εργασίας σε Ρώσους ή πολίτες της σύμμαχης Λευκορωσίας που είχαν εξασφαλίσει βίζα από άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Εσθονία ανήκει στο μπλοκ των 27 χωρών.

«Η συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η αμείλικτη πίεση στη χώρα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Ούρμας Ρέινσαλου.

«Εάν οι κυρώσεις βοηθήσουν στην αναχαίτιση της ρωσικής επιθετικότητας, θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα για τη δική μας ασφάλεια”.

Η Εσθονία, μαζί με τα κράτη της Βαλτικής Λετονία και Λιθουανία, κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από πέντε δεκαετίες σοβιετικής κυριαρχίας το 1991 και ήταν από τους πιο σφοδρούς επικριτές της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα η Εσθονία διαμαρτυρήθηκε δύο φορές στη Ρωσία σε λιγότερο από δύο εβδομάδες για ενέργειες και δηλώσεις της Μόσχας.

Τον Μάιο, ο πρωθυπουργός Κάγια Κάλλας κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχείς προσπάθειες τηλεφωνικής διπλωματίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σημείωσε ότι αν όλοι συνεχίζουν να του τηλεφωνούν, εκείνος δεν λαμβάνει το μήνυμα ότι είναι απομονωμένος.

«Αισθάνεται ότι είναι το επίκεντρο της προσοχής επειδή όλοι θέλουν να του μιλήσουν. Αλλά τι κερδίζουμε από αυτό; Δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα, διότι μετά από όλες αυτές τις συνομιλίες, συνέβη η Μπούτσα, συνέβη το Ίρπιν – δεν βλέπουμε κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης», πρόσθεσε.

Η χώρα ηγήθηκε επίσης των εκκλήσεων από την πρώτη ημέρα του πολέμου για απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Ήταν επίσης μεταξύ των πρώτων που απαγόρευσαν στους πολίτες της να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό και υποστήριξε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Στην Εσθονία, η οποία έχει πληθυσμό 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων, ζουν 322.700 εθνοτικοί Ρώσοι. Μεταξύ αυτών, περίπου 90.000 είναι επίσης Ρώσοι πολίτες.

Photo: «Η συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η αμείλικτη πίεση στη χώρα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Ούρμας Ρέινσαλου. [Liliia Fadeeva]

Πηγή: Euractiv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *