Breaking News
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΤΟ «ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ» ΕΣΠΑΣΕ – ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΤΕΡΑΣ»
ΑIΓΥΠΤΟΣ: «ΦΡΕΝIΤΙΔΑ ΕΚΤΕΛEΣΕΩΝ» ΚΑΤΑΓΓEΛΛΕΙ Η ΔΙΕΘΝHΣ ΑΜΝΗΣΤIΑ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ” 1/12/2020
«ΡΙΝΓΚ» ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚH «ΑΣΠIΔΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓAΝ ΣΤHΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΤΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ: ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.
ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ: ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΑΙΤΗΜΑ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ ΒΛAΣΗΣ: Η ΕΛΛAΔΑ ΩΣ ΠΑΓΚOΣΜΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚH ΔYΝΑΜΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΑΣΙΑΣ
ΤΖEΦΡΙ ΠAΙΑΤ: Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛIΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ
ΣΤΟ ΧΕIΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚHΣ ΚΡIΣΗΣ ΚΑΙ ΝEΩΝ ΠΡOΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: “ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΙΣΤΗΣ”
ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΟIΞΕΙ ΤΑ ΜAΤΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚO RAPID TEST ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪO;
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ GOOGLE – OVH ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CLOUD
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: ΝΕΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΗΜΕΡΑ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Η ΣΑΟΥΔΙΚH ΑΡΑΒIΑ ΑΡΝΕIΤΑΙ ΚAΘΕ ΕΜΠΛΟΚH ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝIΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟY ΠΥΡΗΝΙΚΟY ΕΠΙΣΤHΜΟΝΑ
ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΔΥΝΑΤOΤΗΤΑ ΑΠΑΛΛΑΓHΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟYΝΤΩΝ ΝΟΜΙΚA ΠΡOΣΩΠΑ ΑΠO ΟΦΕΙΛEΣ ΣΕ ΔΗΜOΣΙΟ ΚΑΙ ΕΦΚΑ ΜEΧΡΙ ΤΙΣ 31.12.2020
ΚΟΡΟΝΟΪOΣ: 111 ΘAΝΑΤΟΙ ΚΑΙ 2.199 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ – ΣΤΟΥΣ 596 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΙΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: “ΟΙ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

Του Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου*

Το γεγονός ότι η Αγία Σοφία έγινε ξανά τζαμί δεν είναι μόνο η εκπλήρωση ενός  νεανικού ονείρου του Ερντογάν αλλά κυρίως μία δυναμική επίδειξη δύναμης του τούρκου προέδρου.

Για τον Ερντογάν και τους ακολούθους του, τελείωσε το κοσμικό κράτος στην Τουρκία και μία μοντέρνα έκδοση της οθωμανικής αυτοκρατορίας ξεκινάει.

Η ημερομηνία 24 Ιουλίου είναι επίσης επιλεγμένη διότι ταυτίζεται με την υπογραφή στις 24 Ιουλίου του 1923 της συνθήκης της Λωζάνης και της δημιουργίας της τουρκικής Δημοκρατίας. Αυτή η δημοκρατία του Κεμάλ Ατατούρκ τελείωσε πανηγυρικά στις 24 Ιουλίου του 2020.

Από όλη την χώρα αυτή την ημέρα του ισλαμιστικού θριάμβου, μουσουλμάνοι πιστοί και φανατικοί οπαδοί του Ερντογάν μαζεύτηκαν για την πρώτη προσευχή μετά από 86 χρόνια μπροστά στην κάποτε μεγαλύτερη εκκλησία του χριστιανισμού, αλλά τώρα τζάμι, «Αγιασοφιά».

Στην πρώτη σειρά προσκυνούσε ο Ερντογάν δίπλα δίπλα με τον αρχηγό των τούρκων υπερεθνικιστών και σε διπλανό χώρο βρισκόταν η σύζυγός του επικεφαλής των γυναικών αξιωματούχων του κόμματος και της χώρας.

Με την επαναλειτουργία του μεγάλου τζαμιού «Αγιασοφιά» της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Ερντογάν θέλει να δηλώσει όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας του αλλά κυρίως στο εξωτερικό ότι «εμείς είμαστε ξανά εδώ».

Όπως άλλοτε οι Οθωμανοί, ο Ερντογάν ακολουθεί μία εκτεταμένη εξωτερική πολιτική. Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται στο Ιράκ, την Συρία και την Λιβύη. Τα πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο συνοδεύουν τουρκικές έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, παρά τις διαμαρτυρίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Αν κριθεί για αυτόν απαραίτητο, ο Ερντογάν απειλεί να χρησιμοποιήσει την βία κατά οποιουδήποτε προσπαθήσει σοβαρά να αντιταχτεί.

Το πρώτο κήρυγμα του επικεφαλής κληρικού της χώρας, αφορούσε την οθωμανική παράδοση. Ξεκινώντας με τη νίκη εναντίον των Βυζαντινών στρατευμάτων στη Μάχη του Μαντζικέρτ το 1071, όταν στρατεύματα Σελτζούκων Τούρκων κατέλαβαν την Ανατολία για πρώτη φορά, στην συνέχεια αναφέρθηκε στις μάχες του πρώτου παγκόσμιου πόλεμου και στην πορεία του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα 15 Ιουλίου 2016 και τέλος προσευχήθηκε για όλους τους «μάρτυρες» που έδωσαν τη ζωή τους για το μεγαλείο της αυτοκρατορίας.

Μπροστά στην πρώην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της νέας οθωμανικής Τουρκίας προσεύχονταν και φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ».

Αυτή η μέρα είναι σημαδιακή για την πορεία της Τουρκίας και αυτή την Τουρκία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην γνωρίζουμε, να μην θέλουμε να ξέρουμε και να μένουμε αδρανείς σε αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας. Είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται και ο κατευνασμός δεν είναι η λύση.

*Ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος είναι Δικηγόρος – Δημοσιογράφος

(Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή: Hephaestuswien.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *