ΔΙΕΘΝΗ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ F-35, Ο «ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΧΙ, ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής παρέθεσε τους λόγους που αντιτίθεται στην απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Τουρκία. Στους λόγους που τον οδήγησαν να είναι αντίθετος στην απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Τουρκία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής Μάικλ Μακόλ κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Μακόλ επιβεβαίωσε ότι έχει βάλει την υπογραφή του για να πάρει η Ελλάδα τα F-35, καθώς είναι ισχυρός σύμμαχος που τηρεί τις υποχρεώσεις απέναντι στις ΗΠΑ και στους συμμάχους, ενώ στην περίπτωση του «δικτάτορα Ερντογάν», όπως είπε, που υποτίθεται ότι είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, δεν θα επέτρεπε ποτέ να τα πάρει.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από το Τέξας αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στη συμμαχική στάση που επιδεικνύει η χώρα μας, αποκαλύπτοντας ότι έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για την απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης του, ο Μακόλ ανάφερε: «γιατί να θέλετε να αγοράσετε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία; Γιατί αγοράσατε τους S-400; Υπογράφω σε όλες τις αμυντικές πωλήσεις στο εξωτερικό και ο Έντ Ρόις (ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής) έκανε το ίδιο. Γιατί αγοράσατε τους ρωσικούς S-400; Και την ίδια στιγμή θέλουν να τους πουλήσουμε τα F-35. Δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί μέσω των S-400 θα μεταφερθεί τεχνολογία των F-35. Είναι ακόμα μέσα στο κουτί μας λένε. Απάντησα, στείλτε το κουτί στην Ουκρανία και μετά θα μιλήσουμε. Αυτό φυσικά είναι ένα ψέμα. Δεν βρίσκονται μέσα στο κουτί και όλοι το ξέρουν. Και για αυτό υπέγραψα την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα τα αξίζει».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *