ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ “ΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ” ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ

Κάποτε η προστασία του περιβάλλοντος θεωρούνταν… πολυτέλεια. Γιατί μπορεί το τελικό κέρδος της προσπάθειας να ήταν ανέκαθεν τεράστιο, όμως το κόστος της επένδυσης πολλές φορές φαινόταν δυσβάσταχτο. Πλέον, η τεχνολογική εξέλιξη έχει μετατρέψει τις πράσινες επενδύσεις σε μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις στην οικονομική δραστηριότητα, καθιστώντας τες και αποδοτικές οικονομικά, για ιδιώτες και επιχειρήσεις που επιλέγουν να τις εφαρμόσουν.

Και τώρα, όσοι το αποφασίσουν θα έχουν και τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας, που για άλλη μια φορά αποδεικνύει τα οξυμένα αντανακλαστικά της στις αναδυόμενες τάσεις της αγοράς, μέσα από μια σειρά από «πράσινα» δανειακά προϊόντα.

 

Βοηθώντας την Αστυπάλαια να δείξει τον δρόμο

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή της Εθνικής στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Astypalea: Smart & Sustainable Island», στο πλαίσιο του οποίου το πανέμορφο ελληνικό νησί πρόκειται να μετατραπεί σε πρότυπο της κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας, μέσα από την αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά.

Πλέον, οι μόνιμοι κάτοικοι της Αστυπάλαιας μπορούν να επωφεληθούν από το προνομιακό δανειακό προϊόν ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος (αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας, σκούτερ, ποδηλάτου ή πατινιού), αλλά και να ανταποκριθούν στο κόστος αγοράς και εγκατάστασης του έξυπνου οικιακού φορτιστή.

Το δάνειο, που προσφέρει χρηματοδότηση από € 2.000 έως και €30.000 χορηγείται χωρίς τη λήψη εξασφαλίσεων. Επιπλέον, διαθέτει πολύ χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο πλέον σταθερού περιθωρίου 3,95%, ενώ προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τη δαπάνη αξιολόγησης αιτήματος και την εφάπαξ λειτουργική και διαχειριστική δαπάνη (δηλαδή, 100% έκπτωση).

Οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση είτε σε κάποιο φυσικό κατάστημα είτε μέσω απομακρυσμένης διαδικασίας, καλώντας στο Contact Center της Εθνικής Τράπεζας (210 48 48 484).

 

Πράσινες λύσεις για όλους

Τα παραπάνω, όμως, δεν σημαίνουν πως οι κάτοικοι της υπόλοιπης χώρας δεν έχουν στη διάθεσή τους εξίσου συμφέροντα δανειακά προϊόντα από την Εθνική και μάλιστα προσαρμοσμένα σε πολλές διαφορετικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους.

Από το μικρό για το μεγάλο μας Σπίτι

Μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του σπιτιού μας, είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε πιο αποτελεσματικά τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Για αυτό και η Εθνική σχεδίασε το πρωτοποριακό στεγαστικό δάνειο ESTIA ΠΡΑΣΙΝΗ, μέσα από το οποίο προσφέρει λύσεις για την αγορά ή την κατασκευή ενεργειακά αναβαθμισμένων κατοικιών, αλλά και για επισκευαστικές εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Για αυτό το σκοπό, προσφέρει:

  • ποσό χρηματοδότησης από €10.000 και έως το 100% του οφειλόμενου τιμήματος σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου ή του κόστους εκτέλεσης εργασιών
  • κυμαινόμενο επιτόκιο με περιθώριο από 2,38% (καθορίζεται βάσει της ενεργειακής κατηγορίας) πλέον εισφ. Ν.128/75
  • έκπτωση 50% στην εφάπαξ δαπάνη για έρευνα και έλεγχο εξέτασης του αιτήματος και έγκρισης δανείου

Μέσα από αυτό, η Εθνική καλύπτει:

  • έως και το 75% του κόστους επένδυσης,
  • κυμαινόμενο επιτόκιο με περιθώριο 4% καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου πλέον εισφ. Ν.128/75
  • διάρκεια αποπληρωμής έως 13 έτη. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας στον τρόπο εκταμίευσης αλλά και αποπληρωμής με μηνιαίες/τριμηνιαίες ή και εξαμηνιαίες δόσεις

 

Ανάγκες που δεν μπαίνουν σε κουτάκια

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη πτυχές που απαιτούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας – όχι μόνο από εμάς, αλλά και από τους πεπερασμένους φυσικούς πόρους της Γης. Για καθεμία από αυτές, όμως, υπάρχουν και πράσινες λύσεις. Και όλες τους μπορούν να χωρέσουν στο καταναλωτικό ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ της Εθνικής, που μας παρέχει χρηματοδότηση από €2.000 μέχρι 30.000€ και έως το 100% του κόστους της αξίας των αγορών και των υπηρεσιών, με περιθώριο κυμαινόμενου επιτοκίου 8,4% (πλέον εισφ. Ν.128/75) και διάρκεια αποπληρωμής έως και 84 μήνες ανάλογα με το ποσό του δανείου.

Μέσα από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας μας συνολικά ή τον συστημάτων θέρμανσης/ψύξης συγκεκριμένα, να τοποθετήσουμε «πράσινη στέγη», παράγοντας έτσι μέρος της ενέργειας που χρειαζόμαστε, αλλά και να προχωρήσουμε σε αγορά υβριδικού ή ηλεκτρικού οχήματος για φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις.

Ειδικά για την αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος – είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, είτε για μοτοσικλέτα, σκούτερ, ποδήλατο ή πατίνι – προβλέπεται και απαλλαγή από τη δαπάνη αξιολόγησης και τη διαχειριστική-λειτουργική δαπάνη για κάθε αίτηση που θα κατατεθεί έως τις 30/09/2021.

 

Επένδυση στο μέλλον

Με τις πράσινες λύσεις να εξελίσσονται σε όλο και πιο προσοδοφόρες επιχειρηματικές ευκαιρίες, βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή συγκυρία για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Στο πλαίσιο του προϊόντος ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΕ, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει συμφέροντα επιχειρηματικά δάνεια για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών και λοιπών ΑΠΕ.

Μέσα από αυτό, η Εθνική καλύπτει έως και το 75% του κόστους επένδυσης, προσφέροντας κυμαινόμενο επιτόκιο με περιθώριο 4% καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου πλέον εισφ. Ν.128/75 και διάρκεια αποπληρωμής έως 13 έτη. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας στον τρόπο εκταμίευσης αλλά και αποπληρωμής με μηνιαίες/τριμηνιαίες ή και εξαμηνιαίες δόσεις.

(Στο κυμαινόμενο επιτόκιο, εφαρμόζεται επιτόκιο βάσης 3MEuribor)

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να επωφεληθείτε οικονομικά, δρώντας οικολογικά μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nbg.gr

Πηγή: Tanea.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *