Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΕΥΡΩΠΗ
Η ΕΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ HIPRA ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ COVID

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη (2 Αυγούστου) ότι υπέγραψε σύμβαση κοινής προμήθειας με την ισπανική φαρμακευτική εταιρεία HIPRA για την προμήθεια του πρωτεϊνικού εμβολίου COVID-19, το οποίο θα είναι διαθέσιμο εφόσον εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

 

 

Η Κομισιόν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι 14 χώρες συμμετέχουν στη συμφωνία, βάσει της οποίας μπορούν να αγοράσουν έως και 250 εκατομμύρια δόσεις.

Η HIPRA ελπίζει ότι το εμβόλιό της, το οποίο βρίσκεται υπό κυλιόμενη εξέταση από τον EMA, θα εγκριθεί και θα είναι έτοιμο να χορηγηθεί μέχρι το φθινόπωρο, ανέφερε η ισπανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση της ΕΕ «ένδειξη εμπιστοσύνης» στο εμβόλιό της.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη ανέφερε στην ανακοίνωση της ΕΕ ότι με τις λοιμώξεις COVID-19 να αυξάνονται στην Ευρώπη, «πρέπει να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα καθώς οδεύουμε προς τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες».

«Το εμβόλιο HIPRA προσθέτει μια ακόμη επιλογή που συμπληρώνει το ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων μας για τα κράτη μέλη και τους πολίτες μας», ανέφερε η ίδια, προσθέτοντας ότι η αύξηση του εμβολιασμού και της ενίσχυσης θα είναι απαραίτητη κατά τους επόμενους μήνες.

Το δισθενές εμβόλιο HIPRA με ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη αναπτύσσεται ως αναμνηστική δόση σε άτομα που έχουν ήδη ανοσοποιηθεί στο παρελθόν, ηλικίας 16 ετών και άνω. Χρησιμοποιεί ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη όπως αυτή της φαρμακοβιομηχανίας Novavax με έδρα τις ΗΠΑ.

Κορυφαίο στέλεχος της HIPRA δήλωσε στο Reuters τον Δεκέμβριο ότι είναι βέβαιη ότι θα υπάρξει ζήτηση στην ΕΕ για το πειραματικό εμβόλιο COVID-19, καθώς έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από νέες παραλλαγές, μπορεί να μετακινηθεί εύκολα σε χαμηλές θερμοκρασίες και να παραχθεί σε μαζικές ποσότητες.

Η HIPRA, η οποία ειδικεύεται στα κτηνιατρικά εμβόλια εδώ και περίπου 50 χρόνια και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, είχε ήδη κλείσει συμφωνία αγοράς 50 εκατομμυρίων δόσεων με το Βιετνάμ, όπου διεξήγαγε δοκιμές.

Photo:Η HIPRA ελπίζει ότι το εμβόλιό της, το οποίο βρίσκεται υπό κυλιόμενη εξέταση από τον EMA, θα εγκριθεί και θα είναι έτοιμο να χορηγηθεί μέχρι το φθινόπωρο, ανέφερε η ισπανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση της ΕΕ «ένδειξη εμπιστοσύνης» στο εμβόλιό της. [EPA-EFE/DAVID BORRAT]

Πηγή: Euractiv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *