Breaking News
FOREIGN POLICY: ΠΩΣ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙ ΣΙΩΠΗΡΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Η ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
ΡΩΣΙΚΟΙ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΕΔΑΦΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
ΜΠΟΡEΛ: EΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛEΜΟΥ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜOΣ ΝΑΟY ΣΤΟ ΑΡΤΣAΧ
ΑΓΩΝIΑΣ ΣΥΝEΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕIΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣOΝΑΣ – ΕΚΑΤΟΝΤAΔΕΣ ΤΑ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚHΣΙΜΑ ΣΠIΤΙΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ LOCKDOWN ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΩΓΕΙΑ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ
ΚΟΡΩΠI: ΝΕΚΡOΣ AΝΔΡΑΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜEΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟY
ΥΠOΘΕΣΗ ΚΟΥΦΟΝΤIΝΑ: ΣΕ ΤΕΤΑΜEΝΟ ΕΠIΠΕΔΟ ΑΣΦΑΛΕIΑΣ Η ΕΛ.ΑΣ. – ΚΕIΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΕΙΛEΣ ΑΠO ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤEΣ
AΓΡΙΑ ΚOΝΤΡΑ AΓΚΥΡΑΣ – ΚΑΪ́ΡΟΥ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ…
Ν. ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ: ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΩΣ ΜΗ ΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «PLAN B»
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: OI ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΚΥΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 – ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ HELLENIC TV
6 MΑΡΤΙΟΥ 2021: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΑΝ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΗΝΗ ΑΥΞΗΣΗ – ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ 9ΜΗΝΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;
Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 28ΟΥ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ
ΟΙ ΒΡΥΞEΛΛΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜAΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚEΣ ΕΝEΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤA ΤΟΥ ΛΟΝΔIΝΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΛΟΜΠΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ NRA ΥΠΕΒΑΛΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

Η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA) υπέβαλε χθες αίτηση κήρυξης σε πτώχευση, σε μια αιφνίδια εξέλιξη, που έχει στόχο να βοηθήσει το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής να αποφύγει μια αγωγή της γενικής εισαγγελέως της Πολιτείας της Νέας Υόρκης που ζητά τη διάλυσή του.

Η NRA υπέβαλε αίτηση για προστασία βάσει του Κεφαλαίου 11 του Κώδικα Πτώχευσης των ΗΠΑ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ντάλας και ανέφερε ότι σκοπεύει να επανεγγραφεί στο Τέξας για να ξεφύγει από ένα «διεφθαρμένο πολιτικό και κανονιστικό περιβάλλον» στην Νέα Υόρκη, όπου είναι σήμερα εγγεγραμμένη.

«Το Τέξας εκτιμά τις χορηγίες της NRA, τιμά τα νομοταγή μέλη μας και ενώνεται μαζί μας ως ένας εταίρος για την υπεράσπιση της συνταγματικής ελευθερίας», δήλωσε ο επικεφαλής του λόμπι, ο Γουέιν Λαπιέρ, σε επιστολή προς τα μέλη. «Ζητούμε προστασία από αξιωματούχους της Νέας Υόρκης που παράνομα καταχράστηκαν και μετέτρεψαν σε όπλο τις εξουσίες που ασκούν εναντίον της NRA και των μελών της».

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η Λετίσια Τζέιμς υπέβαλε αγωγή κατά της Εθνικής Ένωσης Όπλων, ζητώντας τη διάλυση της, με την κατηγορία ότι ηγετικά στελέχη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν εκατομμύρια δολάρια για προσωπική τους χρήση αλλά και για να εξαγοράσουν τη σιωπή και την αφοσίωση πρώην εργαζομένων.

Στην αγωγή οι ηγέτες της NRA κατηγορούνται ότι πλήρωναν, με πόρους της οργάνωσης, τις οικογενειακές διακοπές τους στις Μπαχάμες, ταξίδια με ιδιωτικά τζετ αλλά και πανάκριβα γεύματα. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλαν να μειωθεί κατά 64 εκατομμύρια δολάρια ο ισολογισμός της NRA σε διάστημα τριών ετών, μετατρέποντας το πλεόνασμα που παρουσίαζαν τα οικονομικά της σε έλλειμμα.

Η Τζέιμς σημείωνε τον Αύγουστο ότι οι ηγέτες του λόμπι«χρησιμοποίησαν πολλά εκατομμύρια δολάρια από τα αποθέματα της NRA για προσωπική τους χρήση»,παραβιάζοντας όχι μόνο την πολιτειακή και την ομοσπονδιακή νομοθεσία αλλά και τον δικό της εσωτερικό κανονισμό.

«Η ισχυρισμένη οικονομική κατάσταση της NRA επιτέλους έφτασε το ηθικό της επίπεδο: χρεοκοπία», δήλωσε χθες η Τζέιμς. «Δεν θα επιτρέψουμε στην NRA να χρησιμοποιήσει αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη τακτική για να αποφύγει τη λογοδοσία και την εποπτεία της εισαγγελίας μου».

Στη δική της ανακοίνωση, η NRA δεσμεύτηκε ότι δεν θα προβεί σε άμεσες αλλαγές των λειτουργίες της ή στο εργατικό της δυναμικό και τόνισε ότι δεν βρίσκεται σε πτώχευση, με τον Λαπιέρ να προσθέτει ότι είναι «οικονομικά ισχυρή όσο είμαστε εδώ και χρόνια».

Το λόμπι σημείωσε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συνταγματικά δικαιώματα των μελών του βάσει της δεύτερης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, που εγγυάται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

 

Να σημειωθεί πως πολλοί επικριτές τονίζουν ότι η NRA αποτελεί καταλύτη της βίας των όπλων.

 

Στην αγωγή, η Τζέιμς ανέφερε ότι η εγγραφή της NRA στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ως μη κερδοσκοπική οργάνωση, της έδινε την εξουσιοδότηση να ζητά τη διάλυσή της. Η NRA απάντησε υποβάλλοντας ανταγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Άλμπανι, στην Νέα Υόρκη, κατηγορώντας την Τζέιμς για παραβίαση των δικαιωμάτων ελεύθερης έκφρασης.

Η NRA κατηγόρησε την Τζέιμς, που είναι Δημοκρατική, ότι επιδιώκει μια «εταιρική θανατική ποινή» σε μια κομματική ώθηση για την επίτευξη ενός «στόχου σταδιοδρομίας».

Αξίζει να επισημανθεί πως δεκαέξι Ρεπουμπλικάνοι γενικοί εισαγγελείς κατέθεσαν ένα σύντομο υπόμνημα υποστήριξης της υπόθεσης της NRA.

Η χθεσινή κίνηση της Εθνικής Ένωσης Όπλων πιθανότατα θα παγώσει την αγωγή στην Νέα Υόρκη και μια επανεγγραφή της NRA στο Τέξας ενδέχεται να αφαιρέσει την εξουσία της Τζέιμς να διαλύσει το λόμπι.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *