ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΣΙΛΒΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΕΧΜΕΤ ΟΖ

Από το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στην Πενσιλβάνια αναμένεται να κριθεί ποιος θα πάρει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για μια θέση στη Γερουσία. Κρίσιμης σημασίας η υποψηφιότητα του Τούρκου τηλεαστέρα Μεχμέτ Οζ που δηλώνει φίλος του Ερντογάν.

Από το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα, 17 Μαΐου, στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ αναμένεται να κριθεί το ποιος θα πάρει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για μια θέση στη Γερουσία εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Υπό άλλες συνθήκες, αυτές οι προκριματικές κάλπες ίσως να μην είχαν «ελληνικό» ενδιαφέρον. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, το ενδιαφέρον απορρέει από την υποψηφιότητα του Αμερικανο-τούρκου (έχει διπλή υπηκοότητα) τηλεαστέρα – τηλεοπτικού ιατρού Μεχμέτ Οζ.

Ο Μεχμέτ Οζ, που σε λίγες ημέρες γίνεται 62 ετών, διεκδικεί μια θέση στη Γερουσία με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Ο ίδιος παρουσιάζεται μάλιστα να προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι των άλλων υποψηφίων για το χρίσμα της παράταξης. Εάν όντως καταφέρει να επικρατήσει σήμερα, θα είναι εκείνος που θα διεκδικήσει την έδρα της Γερουσίας ενάντια τον υποψήφιο των Δημοκρατικών στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Το «πρόβλημα» ωστόσο με τον Μεχμέτ Οζ είναι, όπως καταγγέλλεται, πως εκείνος διατηρεί – ως τουρκικής καταγωγής ο ίδιος – στενότατους δεσμούς με το περιβάλλον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και με το τουρκικό λόμπι των ΗΠΑ.

Photo:Ο Αμερικανο-τούρκος υποψήφιος για μια θέση στην Γερουσία των ΗΠΑ με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, Μεχμέτ Οζ REUTERS/Hannah Beier

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *