ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: «ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΦΟΡΟΔΙΕΦΕΥΓΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ »

Σύμφωνα με τον επί χρόνια οικονομικό διευθυντή του Trump Organization, η εταιρεία δεν απέλυσε ή επέπληξε δύο άλλα στελέχη που είχαν ασκήσει παρόμοιες πρακτικές.

Αντί να τον επιπλήξουν, τον επιβράβευσαν με αύξηση μισθού. Αυτό κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ο επί χρόνια οικονομικός διευθυντής του Trump Organization, Άλεν Βάισελμπεργκ,,αναφερόμενος στους γιους του Ντόναλντ Τραμπ και την αντίδρασή τους όταν, το 2017 ανακάλυψαν ότι φοροδιέφευγε για πάνω από μια δεκαετία

Ο Βάισελμπεργκ, στη δίκη της εταιρείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για φορολογική απάτη, ανέφερε ότι η εταιρεία ακινήτων προχώρησε σε εκκαθάριση των φορολογικών της πρακτικών εν αναμονή του πρόσθετου ελέγχου, αφότου ο Τραμπ έγινε πρόεδρος και οι γιοι του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, ανέλαβαν τα ηνία της εταιρείας το 2017.

Ούτε ο Τραμπ ούτε τα παιδιά του έχουν κατηγορηθεί για αξιόποινη πράξη. Η εταιρεία έχει δηλώσει την αθωότητά της. Ο Βάισελμπεργκ, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι δεν πλήρωσε φόρους εισοδήματος ύψους περίπου 1,76 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ένοχος τον Αύγουστο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας παραδοχής της ενοχής του, η οποία απαιτούσε ο Βάισελμπεργκ να καταθέσει στη δίκη.

Κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης, και τα δύο παιδιά του Τραμπ αντιλήφθηκαν ότι η εταιρεία πλήρωνε τον Βάισελμπεργκ για προσωπικά έξοδα, πρόσθετο εισόδημα που δεν δήλωνε ο ίδιος στις φορολογικές αρχές, είπε ο Βάισελμπεργκ. Πρόσθεσε ότι έμαθαν επίσης ότι αυτός και άλλα στελέχη έπαιρναν μπόνους σαν να ήταν ανεξάρτητοι εργολάβοι.

November 15, 2022. REUTERS/Jonathan Ernst

Ιλιγγιώδης μισθός και μπόνους

Όταν η Σούζαν Χόφινγκερ, εισαγγελέας του γραφείου του περιφερειακού εισαγγελέα του Μανχάταν, ρώτησε αν ο Trump Organization τον υποβίβασε ή τον τιμώρησε, ο Βάισελμπεργκ απάντησε όχι.

«Σας δόθηκε στην πραγματικότητα μια αύξηση … που ανήλθε συνολικά σε περίπου 200.000 δολάρια;» ρώτησε η Χόφινγκερ.

«Σωστά», είπε ο Βάισελμπεργκ, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε άδεια μετ’ αποδοχών. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ο μισθός και το μπόνους του φέτος ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια και ελπίζει να λάβει άλλο ένα μπόνους τον Ιανουάριο.

Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία δεν απέλυσε ή επέπληξε δύο άλλα στελέχη που είχαν ασκήσει παρόμοιες πρακτικές. Είπε ότι ο ίδιος είχε μικρή αλληλεπίδραση με τον ίδιο τον Τραμπ σε ό,τι αφορά την εταιρεία αφότου ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έγινε πρόεδρος.

Για να αποδείξουν την ενοχή του Trump Organization, οι εισαγγελείς πρέπει να αποδείξουν ότι ο Βάισελμπεργκ και άλλα στελέχη ενήργησαν ως υπό τις επίσημες ιδιότητές τους στην εταιρεία όταν φέρεται ότι έκαναν φοροδιαφυγή.

Δικηγόροι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι ο Βάισελμπεργκ ενήργησε για ίδιον όφελος. Η Σούζαν Νιτσέλες, μια δικηγόρος της εταιρείας, δήλωσε ότι ο Βάισελμπεργκ και τα άλλα στελέχη στάθηκαν στο πλευρό της εταιρείας όταν περνούσε οικονομικές δυσκολίες τη δεκαετία του 1990 και τώρα ο Τραμπ στέκεται δίπλα του στη «χειρότερη στιγμή της ζωής σου».

«Δεν θεωρείς ότι αυτό σημαίνει ότι εγκρίνει αυτό που έκανες;» ρώτησε η Νιτσέλες τον Βάισελμπεργκ κατά την αντεξέταση στη δίκη.

«Όχι», απάντησε ο Βάισελμπεργκ.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *