ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: ΔΙΚΑΣΤHΣ ΜΠΛOΚΑΡΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝA ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚO ΕΜΒΟΛΙΑΣΜO ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή Ντέιβιτ Χερντ, η απαγόρευση της εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού συνέβη καθώς η Πολιτεία δεν προβλέπει εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους.

Δικαστήριο τηςΝέας Υόρκης μπλόκαρε προσωρινά χτές, Τρίτη (14/9) τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα για την Covid-19, διότι η εντολή που είχε δώσει η Πολιτεία δεν προβλέπει εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους.

Ο δικαστής Ντέιβιτ Χερντ ανέφερε στη γραπτή απόφασή του ότι απαγορεύει την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Εναντίον της Πολιτείας είχαν προσφύγει 15 γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί, με το σκεπτικό ότι η εντολή παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματά τους κατά πολλούς τρόπους. Οι ενάγοντες δηλώνουν όλοι χριστιανοί που αντιτίθενται στα εμβόλια επειδή κατά την ανάπτυξή τους χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα εμβρύων από αμβλώσεις.

Ο Χερντ έδωσε διορία στην Πολιτεία μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ώστε να απαντήσει στους ενάγοντες και όρισε την επόμενη ακροαματική διαδικασία για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Την εντολή είχε εκδώσει τον περασμένο μήνα ο πρώην κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, αναφέροντας ότι περίπου το 75% των 450.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Photo: Εμβόλιο κατά του κορονοϊού 2021 MARY ALTAFFER/AP PHOTO, FILE

 

 

 

Πηγή:  News247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *