ΔΙΕΘΝΗ
ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ – ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το HMS Defender, ένας καταστροφέας τύπου 45 που ανήκει στον όμιλο Carrier Strike της HMS Queen Elizabeth, ταξιδεύει στη Μαύρη Θάλασσα παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι «παρακολουθεί τις κινήσεις του βρετανικού πολεμικού πλοίου».

Το HMS Defender έχει ολοκληρώσει τις επιχειρήσεις ασφαλείας του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και θα κατευθυνθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα μετά από μια στάση στην Κωνσταντινούπολη.. Ο καταστροφέας Type 45 είναι μέρος του Carrier Strike Group του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την ομάδα εργασίας για να πραγματοποιήσει τις δικές του αποστολές στη Μαύρη Θάλασσα.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, το HMS Defender με έδρα το Πόρτσμουθ ολοκλήρωσε εντατική εκπαίδευση στην Επιχείρηση Sea Guardian, την αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο για την αποτροπή και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Το HMS Defender βρίσκεται τώρα στην Κωνσταντινούπολη με την ολλανδική φρεγάτα HNLMS Evertsen – η οποία είναι επίσης μέρος του Carrier Strike Group – και θα φιλοξενήσει εκπροσώπους από την τουρκική κυβέρνηση, τον επιχειρηματικό κόσμο, τις ένοπλες δυνάμεις και τον αμυντικό τομέα κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί. “

Ο κύριος ρόλος του HMS Defender ως Type 45 Destroyer είναι η αεροπορική άμυνα και η προστασία σε άλλα πλοία ανιχνεύοντας και εξουδετερώνοντας τις εχθρικές απειλές με το αντιπυραυλικό σύστημα Sea Viper.

Με πληροφορίες από: Ukdefencejournal.org.uk

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *