ΔΙΕΘΝΗ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ» Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ

«Οι κατακτητές ασκούν ισχυρές πιέσεις» λέει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις μάχες στο Λουγκάνσκ, κρίνοντας «πολύ δύσκολη» την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) δήλωσε χθες Τρίτη ότι η κατάσταση στο πεδίο των μαχών στην ανατολική περιοχή του Λουγκάνσκ είναι «πολύ δύσκολη» καθώς ο ρωσικός στρατός εντείνει τις προσπάθειές του για να εκδιώξει τις ουκρανικές δυνάμεις από στρατηγικής σημασίας σημεία.

 

«Το πιο δύσκολο σημείο»

«Αυτό είναι πραγματικά το πιο δύσκολο σημείο. Οι κατακτητές ασκούν ισχυρές πιέσεις», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Τρίτης.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολεχ Σινεγκούμποφ πως στην περιοχή του Χαρκόβου (βορειοδυτικά του Λουγκάνσκ) 15 άμαχοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 16 τραυματίστηκαν από πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

 

 

Κι άλλες κυρώσεις

Ο Ζελένσκι αξίωσε επίσης, για ακόμη μια φορά, να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Eνωση στη Ρωσία, επιχειρηματολογώντας ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να αποφασίσουν για την έβδομη δέσμη τιμωρητικών μέτρων το συντομότερο.

«Η Ρωσία πρέπει να νιώσει αύξηση της πίεσης επειδή άρχισε πόλεμο και για την επιθετική αντιευρωπαϊκή της πολιτική», είπε ο κ. Ζελένσκι, υπενθυμίζοντας ακόμη πως είναι επείγον ο στρατός του να παραλάβει κι άλλα όπλα.

«Οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων εξαρτώνται άμεσα από την ταχύτητα (των παραδόσεων) των εταίρων μας», επέμεινε.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ

Πηγή: In.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *