ΕΥΡΩΠΗ
ΕΥΡΩΠΑIΟΙ ΗΓEΤΕΣ ΣΤΗΝ G7: Η ΚIΝΑ ΕIΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΕΤΑΙΡΟΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΑΣ

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών – μελών της που συμμετέχουν στην Ομάδα των G7, η οποία συνέρχεται σήμερα στην Κορνουάλη της νότιας Αγγλίας, συμφώνησαν, σύμφωνα με την γαλλική Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι η Κίνα αποτελεί “συστημικό αντίπαλο, εταίρο σε παγκόσμια ζητήματα, αλλά και ανταγωνιστή” της ΕΕ.

Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας θα συζητήσουν το θέμα και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της συνόδου, όπως ανέφερε το Ελιζέ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, κάθως και οι Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, συμφώνησαν επίσης να εντείνουν τις προσπάθειες για την παροχή επαρκών εμβολίων κατά του κορονοϊού στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Πιο ειδικά, έθεσαν ως στόχο τον εμβολιασμό του πληθυσμού του αναπτυσσόμενου “Νότου” του πλανήτη, ιδιαίτερα εκείνου της Αφρικής, σε ποσοστό 60%, έως τον Μάρτιο του 2022, όπως σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η γαλλική Προεδρία.

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *