Breaking News
ΜEΡΚΕΛ: «ΦYΓΕΤΕ ΑΠΌ ΤΗ ΛΙΒYΗ» – ΕΡΝΤΟΓAΝ: «Η ΕΛΛAΔΑ ΦΤΑIΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑIΟ»
ΠΡOΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜEΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟYΡΚΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟY ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ
BREAKING DEFENSE: Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ: «ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ» Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΠΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΠΑΤΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΟ
ΜΕΤΑΚΙΝHΣΕΙΣ ΑΠO ΝΟΜO ΣΕ ΝΟΜO ΜΕ SELF-TEST ή ΕΜΒOΛΙΟ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 2.093 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 96 ΘAΝΑΤΟΙ, 765 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: ΟΙ 10 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚEΣ ΠΗΓEΣ: ΣΤΗΝ ΘΡAΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟYΝ 260 ΤΕΜEΝΗ
ΜΙΣEΛ: ΕΠΙΣΤΟΛH ΣΤΟΥΣ 27 ΗΓEΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ
ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΓΙΑ ΝΑ «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ»
ΟΙ ΥΠΕΞ ΤΗΣ G7 ΑΝΗΣΥΧΟYΝ ΓΙΑ «ΤΗΝ ΑΝΕYΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚH ΣΤAΣΗ» ΤΗΣ ΡΩΣIΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ Δ. ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
KYΠΡΟΣ: ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΒΑΣΟ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ
H AΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ – ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΙΣΤΑ” ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: «ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ»
ΙΣΠΑΝΙΑ: NΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΑΒΕΛ ΝΤΙΑΣ ΑΓΙΟΥΣΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΕΙΠΝΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για σκοπούς παρακολούθησης, ή αλγόριθμοι που χειραγωγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά, θα απαγορευτούν στο πλαίσιο κανόνων που προτείνει η ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως αναφέρει το BBC, οι προτάσεις αυτές έχουν ευρύ χαρακτήρα και διέρρευσαν πριν την επίσημη δημοσιοποίησή τους, και περιλαμβάνουν αυστηρούς νέους κανόνες για αυτό που εκλαμβάνεται ως τεχνητή νοημοσύνη υψηλού ρίσκου- όπως αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται από την αστυνομία, αλλά και για σκοπούς προσλήψεων.

Ειδικοί λένε πως οι κανόνες αυτοί είναι ασαφείς και περιλαμβάνουν «παραθυράκια». Η χρήση ΑΙ στις ένοπλες δυνάμεις εξαιρείται, όπως και συστήματα που χρησιμοποιούνται από τις αρχές για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.

Η προτεινόμενη λίστα απαγορευμένων συστημάτων περιλαμβάνει συστήματα που έχουν δυνατότητα χειραγώγησης ανθρώπινης συμπεριφοράς/ απόψεων/ αποφάσεων, συστήματα για παρακολούθηση άνευ διακρίσεων, που εφαρμόζεται με μαζικό/ γενικό τρόπο, συστήματα που χρησιμοποιούνται για «social scoring» και συστήματα που εκμεταλλεύονται πληροφορίες ή προβλέψεις και ένα άτομο ή ομάδα ατόμων για να στοχεύσουν τα τρωτά τους σημεία.

Ο Ντάνιελ Λόιφερ, αναλυτής ευρωπαϊκής πολιτικής, έγραψε στο Twitter πως οι ορισμοί αυτοί είναι πολύ «ανοιχτοί» σε ερμηνεία. «Πώς καθορίζουμε τι είναι επιβλαβές; Και ποιος το αξιολογεί αυτό;» έγραψε σχετικά.

Για να θεωρείται μια ΑΙ ως υψηλού ρίσκου, οι χώρες- μέλη θα έπρεπε να ζητήσουν μεγαλύτερη επίβλεψη, περιλαμβανομένης της ανάγκης να οριστούν φορείς αξιολόγησης για δοκιμή, πιστοποίηση και επιθεώρηση αυτών των συστημάτων. Εταιρείες που αναπτύσσουν απαγορευμένες υπηρεσίες, ή δεν συμμορφώνονται, θα μπορούσαν να δεχτούν πρόστιμα ύψους 4% των παγκοσμίων εσόδων τους.

Σύμφωνα με το BBC, μεταξύ των συστημάτων ΑΙ υψηλού ρίσκου περιλαμβάνονται συστήματα που ορίζουν προτεραιότητα ως προς την παροχή υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, συστήματα που καθορίζουν την πρόσβαση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλγόριθμοι για προσλήψεις, αλγόριθμοι πρόγνωσης εγκλημάτων, συστήματα που ορίζουν την πιστοληπτική ικανότητα κ.α.

Ο Λόιφερ πρόσθεσε πως οι προτάσεις θα έπρεπε να επεκταθούν ώστε να περιλαμβάνουν όλα τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης του δημοσίου τομέα, ανεξαρτήτως του επιπέδου ρίσκου τους, καθώς οι πολίτες δεν έχουν επιλογή ως προς την αλληλεπίδραση μαζί τους.

 

 

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *