ΥΓΕΙΑ
ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ: ΞΕΚΙΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Εμβολιαστική εκστρατεία ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα (08/08/2022) η Ιταλία, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν αυξηθεί σε μια περίοδο κατά την οποία οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ελλείψεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχεδιασμός για μαζικό εμβολιασμό.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 545 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η εμβολιαστική της εκστρατεία ξεκίνησε ένα μήνα αργότερα από άλλες χώρες που έχουν καταγράψει αυξανόμενους αριθμούς περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

Οι πρώτες δόσεις θα χορηγηθούν στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου. Έχουν ήδη οριστεί τα 200 άτομα που θα εμβολιαστούν από σήμερα, ενώ έχουν κατατεθεί 600 αιτήματα για ραντεβού. Την Πέμπτη (11/08/2022), θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στο Μιλάνο.

Τον Ιούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, το ανώτατο επίπεδο συναγερμού. Μετά την κίνηση του ΠΟΥ, οι ΗΠΑ -όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως- επίσης κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία στις 4 Αυγούστου.

Στην Ιταλία, θα μπορεί να εμβολιαστεί και το προσωπικό των νοσοκομείων που έρχεται σε επαφή με κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων. Το πρώτο κρούσμα στη γειτονική χώρα καταγράφηκε στις 20 Μαΐου του 2022.

Πηγή: Νewsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *