ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΤΕΡΟΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Του Αθανασιου.Ε.Δρουγου*
Λεόντεια συμφωνία με σαφέστατα υπέρ των Σκοπιανών,είναι αυτή που επιδιώκει να επιλύσει το ονοματολογικό του γειτονικού κρατιδίου.Από τα όσα έχουνε δει το φως της δημοσιότητας η συμφωνία χαρακτηρίζεται από σημεία που απαιτούν από την χώρα μας συγκεκριμένες και βαθύτατες υποχωρήσεις,ενώ οι Σκοπιανοί εισέρχονται με την δική μας συγκατάθεση και επίσημη υπογραφή στα σαλόνια της Ευρώπης και του Ευρωατλαντισμού.

Παράλληλα η επικίνδυνη και προβληματική συμφωνία προσδίδει κύρος στο κράτος των Σκοπίων, αφού αποδεχόμαστε την ύπαρξη και κατοχύρωση της ψευδεπίγραφης “Μακεδονικής” γλώσσας και ταυτότητας.Επιπρόσθετα κατοχυρώνουμε Σκοπιανές θέσεις,όταν η FYROM θα βρίσκεται στους μηχανισμούς και κόλπους του ΝΑΤΟ.
Πρώτο: Επειδή στα Ηνωμένα Έθνη τα πλείστα κινούνται πάνω στην Αγγλική γλώσσα, δεν πρόκειται να υπάρξουν στην καθημερινότητα τα όποια Σλαβικά ή άλλα τινά Επειδή οι Σκοπιανοί έχουνε επί χρόνια κινηθεί με δόλια προπαγάνδα και παραπληροφορικές ενέργειες , στο τέλος θα υπάρχει μόνο η λέξη Μακεδονία.Δεν υπάρχει περίπτωση να την αποκαλούν για πολύ ως Βόρεια Μακεδονία. Στο τέλος το Μακεδονία θα επικρατήσει.
Δεύτερο: Οι Σκοπιανοί από πλευράς Ελλάδος και πριν πολλά άλλα θέματα διευθετηθούν θα έχουνε ήδη πρόσβαση και παρουσία στην ΕΕ για την ενταξιακή διαδικασία καθώς και στο ΝΑΤΟ. Πάντα υποστήριζα ότι στην Ατλαντική Συμμαχία θα πρέπει να γίνονται μέλη της , κράτη με συνέπεια-υπόβαθρο και σταθερότητα. Το γειτονικό μας κρατίδιο χαρακτηρίζεται από εσωτερική αστάθεια και είναι από μόνο του αποσταθεροποιητικός παράγοντας για να νότια και Δυτικά Βαλκάνια.Παράλληλα η FYROM δεν απειλείται από κάποιο εξωτερικό εχθρό. Τουναντίον περιμετρικά της βρίσκονται πλην Σερβίας κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ , στα πλείστα εκ των οποίον οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διαθέτουν βάσεις και στρατιωτικές δυνάμεις.
Τρίτο:Η αναγνώριση από πλευράς Ελλάδος της “Μακεδονικής’ γλώσσας είναι καταστροφική.Ένα τοπικό γλωσσικό ιδίωμα αναβαθμίζεται με την υπογραφή μας σε επίσημη γλώσσα. Δηλαδή ένα ιδίωμα που κυρίως ομιλούνταν στις περιοχές του Μοναστηρίου, του Πρέλεπ, του Βέλες και του Κίτσεβο , στο εξής θα είναι γλώσσα. Δηλαδή ένα εκσερβοποιημένο βουλγαρικό ιδίωμα θα είναι γλώσσα , την όποια από το 1992 δεν έχουνε αναγνωρίσει οι Βούλγαροι. Και την αναγνωρίζουμε εμείς!!
Τέταρτο: Η αναβάθμιση σε γλώσσα του τοπικού γλωσσικού ιδιώματος θα προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας,όπου υπάρουν σε ορισμένα χωριά κάποιοι δίγλωσσοι κάτοικοι(πχ Μελίτη-Αετός-Λόφοι κα). Εκεί οι γνωστοί ακραίοι κύκλοι του ανθελληνικού “Ουράνιου Τόξου” θα προκαλέσουν σταδιακά , ζητώντας αναγνώριση Σλαβογενούς μειονότητας με αναγνωρισμένη γλώσσα. Ανοίγουν οι Συριζαίοι “Κερκόπορτες”, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και γενικότερα της χώρας.
Πέμπτο: Κανένας δεν πρόκειται να τους αποκαλεί Σεβερνομακεδόνες ‘η Βορειομακεδόνες .Ενώ σταδιακά θα θέτουν ζητήματα αναφορικά με έξοδο στην θάλασσα (ως περίκλειστη χώρα), και θα προσπαθούν ν εμφανίζονται ως οι πραγματικοί “Μακεδόνες”. Επιπρόσθετα βρισκόμενοι στους κόλπους του ΝΑΤΟ θα γίνονται χρησιμοποιώντας την ενδοευρωατλαντική αλληλεγγύη ακόμα πιο διεκδικητικοί… ενώ η Συμμαχία θα επιμένει στην γνωστή θέση “βρείτε τα μεταξύ σας”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αλβανία που παρ ότι είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ από το 2009 εξακολουθεί να προκαλεί για την υφαλοκρηπίδα,την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τους άθλιους και ανύπαρκτους Τσάμηδες καθώς και με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων μειονοτικών.Την σήμερον ημέρα μπορεί να επιτύχεις πιο πολλά μέσω υβριδικών και ασύμμετρων ενεργειών χωρίς να καταφύγεις σε συμβατικά ή άλλα στρατιωτικά μέτρα.Και ασφαλώς στο ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνα ονειροπόλοι όσοι πιστεύουν ότι με την ένταξη των Σκοπίων θα περιορίσουν την Τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια. Είναι επιεικώς απαράδεκτο τα Σκόπια με το νέο όνομα τους να εμφανίζονται ως οικειοποιούντες την Μακεδονία συνολικά.
Έκτο: Είναι ιστορικό και πολιτιστικό έγκλημα να παραδίνεις όνομα, έθνος και γλώσσα σε άτομα που διαχρονικά και όχι μόνο πολέμησαν με μίσος τον Ελληνισμό. Δεν μπορεί η Ελλάδα να επιτρέπει σε αδύναμη γειτονική χώρα με τ ένα ή άλλο τρόπο να αποκτά υπόσταση.Δεν έχει ξαναγίνει διαχρονικά να υποκλέπτεται όνομα κι εμείς εδώ να δεχόμαστε αγκύλες-υποσημειώσεις-παρενθέσεις και άλλα παρεμφερή που προκαλούν, παραχαράζουν την γεωγραφία και πλαστογραφούν την ιστορία.Και μάλιστα με την υπογραφή μας.
Η όλη διαδικασία για την όποια υλοποίηση της συμφωνίας θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα . Είναι αποσταθεροποιητική, προβληματική και επικίνδυνη για το μέλλον της πατρίδας μας.Απαιτείται πολυδιάστατη ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, αποδυνάμωση των θέσεων που περίτρανα δημιουργούν προβλήματα,ενώ πάντοτε “η μη-λύση είναι προτιμότερη από μία κακή εκτρωματική και ‘ύπουλη λύση”.
*Διεθνολόγος-Στρατηγικός Αναλυτής
(Απο τον Ελευθερο τυπο σημερα)
Πηγή: Αnalystsforchange.org

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *