ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΝΤΟΓAΝ: Η ΤΟΥΡΚIΑ ΔΕΝ EΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤEΛΕΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝHΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤEΣ 10 ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΜΑΝ ΚΑΒΑΛΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να φιλοξενήσει τους πρεσβευτές 10 χωρών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των ΗΠΑ και της Γερμανίας, οι οποίοι ζήτησαν την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά, του τούρκου επιχειρηματία και φιλάνθρωπου ο οποίος είναι έγκλειστος χωρίς καταδικαστική απόφαση, εδώ και τέσσερα χρόνια στις φυλακές της Σηλυβρίας στην Ανατολική Θράκη.

Πρόκειται για τους πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, του Καναδά, της Νορβηγίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη καλέσει τους πρεσβευτές αυτών των χωρών για να δώσουν εξηγήσεις για την κοινή τους δήλωση την Τρίτη.

«Όσοι υπερασπίζονται αυτό το κατάλοιπο του Σόρος, προσπαθούν να τον απελευθερώσουν», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατηγορώντας τον επιχειρηματία για σχέσεις με τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ερντογάν, είπε στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να φιλοξενούμε αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας».

Ο Καβαλά παραμένει στη φυλακή τέσσερα χρόνια αφότου κατηγορήθηκε για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, χωρίς να έχει καταδικαστεί.

Τα τελευταία σχόλια του Ερντογάν, που έγιναν στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή από ένα ταξίδι στην Αφρική αυτήν την εβδομάδα, δείχνουν ότι η υπόθεση παραμένει σαφώς πολιτικοποιημένη, σχολιάζει το Bloomberg

Με πληροφορίες από: Naftemporiki.gr

21 Οκτωβρίου, 2021 21:30

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *