ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η προοπτική μιας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα ήταν ρεαλιστική, τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα χρειαζόταν να συζητήσει την συγκεκριμένη κρίση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Δύση εκφράζει το τελευταίο διάστημα έντονη ανησυχία για μια πιθανή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα των δύο χωρών, που κάποτε ανήκαν από κοινού στη Σοβιετική Ένωση. Η Ρωσία αρνείται ότι έχει τέτοιες προθέσεις, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

“Δεν θεωρώ μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως μια ρεαλιστική προσέγγιση γιατί η Ουκρανία δεν είναι μια τυπική χώρα. Η Ουκρανία είναι μια ισχυρή χώρα”, δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Αλβανία τη Δευτέρα. 

“Εάν η Ρωσία προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση, θα αναθεωρούσε την κατάσταση σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων και τη δική της κατάσταση”, πρόσθεσε.

Η Τουρκία και η Ρωσία συνεργάζονται σε διάφορες συγκρούσεις σε Μέση Ανατολή, Ασία και Βόρεια Αφρική, όπου συνήθως υποστηρίζουν αντιμαχόμενα στρατόπεδα (Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ κλπ.)

Ταυτόχρονα η Άγκυρα έχει παράσχει στην Ουκρανία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γεγονός που έχει ενοχλήσει τη Μόσχα, ενώ δεν έχει αναγνωρίσει, όπως και οι περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο, την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, το 2014. Εκφράζει μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Τάταρους της χερσονήσου, τουρκόφωνο μουσουλμανικό φύλο.

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *