ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΔΥΣΗΣ “ΑΝΟΙΓΜΑ” ΣΕ ΑΣΑΝΤ

Βολές κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σημειώνοντας ότι «στην πολιτική δεν υπάρχει μόνιμη δυσαρέσκεια και μνησικακία».

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Βολές κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σημειώνοντας ότι «στην πολιτική δεν υπάρχει μόνιμη δυσαρέσκεια και μνησικακία».

Σε δηλώσεις του και αναφερόμενος σε ΗΠΑ, Ε.Ε. και Κύπρο, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι «αυτοί αισθάνονται άβολα με την ενίσχυση της περιφερειακής ηγεσίας της Τουρκίας. Αυτοί αισθάνονται άβολα από την παρουσία του έθνους μας στην Ανατολία επί 1.000 χρόνια. Επιπλέον, δεν βλέπουν ακόμα καν την ανάγκη να κρύψουν όλες αυτές τις ενοχλήσεις, το λένε ανοιχτά».

«Εμείς το ζήσαμε αυτό, όταν απέτρεψαν την πλήρη ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς το ζήσαμε αυτό στην κρίση των F-35 ανάμεσα σε εμάς και τις ΗΠΑ. Εμείς το ζήσαμε αυτό στην αποκαθήλωση και απομάκρυνση των συστημάτων αεράμυνας της χώρας μας, ενώ οι πύραυλοι έπεφταν βροχή στα σύνορά μας. Εμείς το ζήσαμε αυτό από το Κυπριακό μέχρι τις ενεργειακές συμφωνίες, σε κάθε συζήτηση στη Μεσόγειο» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ως προς τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και ερωτηθείς αν μπορεί να γίνει συνάντηση μαζί του, απάντησε: «Μπορεί να συμβεί αυτό. Στην πολιτική δεν υπάρχει μόνιμη δυσαρέσκεια και μνησικακία. Αργά ή γρήγορα θα κάνουμε τα απαραίτητα και τα κατάλληλα βήματα».

Πηγή: Κathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *