ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΕΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος*

Ρεσιτάλ πρωτοφανούς προκλητικότητας  και  απύθμενης αναισχυντίας από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν στην χθεσινή  ομιλία του στην 77η/ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη , ενώπιον  ηγετών , διπλωματών και αντιπροσωπειών 193 κρατών-μελών του  διεθνούς οργανισμού ως και μη-κυβερνητικών οργανώσεων που έχουν παρουσία στα Ηνωμένα Έθνη.

Με απίστευτο  θράσος και ακρότατη ρητορική που ξεπερνά κάθε όριο ο Ερντογάν  κατηγόρησε την Ελλάδα για εγκλήματα πολέμου(!)  καθώς και  για βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών  στο Αιγαίο από το Λιμενικό Σώμα της χώρας μας.Σε μία άνευ  προηγουμένου  επίθεση ενώπιον της διεθνούς κοινότητας υποστήριξε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (!)  ενώ έδειξε ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά βρέφη , ισχυριζόμενος ότι η Αθήνα έχει προχωρήσει σε ακατονόμαστες ενέργειες . Ήταν πασιφανές ότι ξεπέρασε και τον τελευταίο γύρο εμπρηστικών θέσεων και απειλών κατά της Ελλάδος σε Αιγαίο , Θράκη αλλά και ανατολική Μεσόγειο.Ο Ερντογάν είπε  μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας»,  ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η Ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Μάλιστα, αφού έδειξε και φωτογραφίες των νεκρών παιδιών κάλεσε τον ΟΗΕ να πει «stop» στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα(!). Συνέχισε  το ανείπωτο  ντελίριο  προπαγάνδας,παραπληροφόρησης  ως  και ανεξέλεγκτων  εκφράσεων μπροστά στην εμβρόντητη διεθνή κοινότητα  λέγοντας ότι «Η Ελλάδα διαπράττει  συνεχή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με τους  Έλληνες  να τυραννούν(!) τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.(!) Απτόητος  συνέχισε το  κρεσέντο των κατηγοριών  κατά της χώρας μας υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο(!). Και φυσικά δεν άφησε εκτός ευθυνών τους Ευρωπαίους  λέγοντας ότι τώρα  είναι  η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια ειδεχθή  εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»Σε άλλο σημείο της επιθετικότατης ομιλίας του ο Ερντογάν χαρακτήρισε ως  «γελοία»(!) την Ελλάδα που «επιδιώκει να κάνει επίδειξη δύναμης» υποστηρίζοντας  ότι  “Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θέλουμε να λυθούν όλα με βάση τους κανόνες της καλής γειτονίας και με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην ανατολική Μεσόγειο η διατήρηση της ειρήνης εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πλευρών”. Επανέφερε την προ χρόνων πρόταση για τη σύγκλιση μιας  Ευρω-Μεσογειακής Συνόδου  και απείλησε την Ελλάδα να αφήσει κατά μέρος τις προκλήσεις και την κλιμάκωση και να ανταποκριθεί “στις εκκλήσεις μας για αλληλεγγύη και συνεργασία”. Πιστεύουμε ότι η Ευρωμεσογειακή σύνοδος που έχουμε προτείνει θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Ποτέ δεν έκαναν ένα θετικό βήμα και αυτό δείχνει ποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα και ποιος θέλει να προκαλεί και να δημιουργεί συρράξεις», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές κλιμάκωσης που ακολουθούν άλλες χώρες»
Να προχωρήσουν στην αναγνώριση των κατεχομένων εδαφών τυς Κύπρου

Συνεχίζοντας το ρεσιτάλ ακραίων και κλιμακούμενων  προκλήσεων  κάλεσε την διεθνή Κοινότητα να προχωρήσει στην αναγνώριση των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου «όσο το δυνατόν συντομότερα!».(κάτι που πολλές φορές έχει αναφέρει και στο παρελθόν από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ) .

Ενώ είναι  γνωστή η διαχρονικά αρνητική στάση της Άγκυρας στο Κυπριακό σε όλες τις συνόδους για την αναζήτηση λύσης, κάνοντας το “άσπρο μαύρο” υποστήριξε  ότι  “στο Κυπριακό θέλουμε λύση με μόνιμο και δίκαιο τρόπο, και για πολλοστή φορά ζήτησε την σύσταση δυο ανεξαρτήτων κρατικών οντοτήτων ,. προσθέτοντας ότι  οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκυπρίους. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την διεθνή κοινότητα να τερματίσει τις κυρώσεις και το εμπάργκο και να σταματήσει αυτή η τυραννία»(!).

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η ΕΕ  κάνει τα “στραβά μάτια” απέναντι στις εκ μέρους της Ελλάδος συνεχείς  παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη “Τουρκική μειονότητα”(!) της Θράκης.

Προφανώς αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάλιστα κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να βρουν μία «αξιοπρεπή» έξοδο για όλα τα μέρη.  «Μαζί, πρέπει να βρούμε μια λογική διπλωματική λύση που θα προσφέρει και στα δύο μέρη μια αξιοπρεπή έξοδο από την κρίση», επεσήμανε. «Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον τερματισμό του πολέμου… στη βάση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας»(πριν την ομιλία του είχε  πει ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τα κατεχόμενα από την Ρωσία εδάφη στη νότια και ανατολική Ουκρανία, καθώς και την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από το 2014.

«Ο πόλεμος δεν μπορεί να υπερτερήσει», είπε σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του  και συμπλήρωσε ότι μία «δίκαια ειρηνευτική διαδικασία μπορεί να υπερισχύσει». Μάλιστα υπενθύμισε  ότι δύο φορές από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, η Τουρκία κατάφερε να συγκεντρώσει τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλεια στην νότια Τουρκία και στην Κωνσταντινούπολη. «Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς και όλες τις χώρες να υποστηρίξουν ειλικρινά τις προσπάθειες της Τουρκίας», προφανώς πλασάροντας τον “διαμεσολαβητικό της ρόλο”, αν και δεν υπάρχουν περιθώρια αποκλιμάκωσης, τουναντίον μπροστά μας έχουμε σημεία έντονης  υποτροπής και πολυσχιδούς κλιμάκωσης σε όλα τα μέτωπα.Άμεση απάντηση από την Αθήνα Η απάντηση της Ελλάδος στο γνωστό ντελίριο του εκκεντρικού Τούρκου προέδρου ήταν άμεση. Ως ψευδείς και ανυπόστατους χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Ερντογάν  από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπεξ  Νίκος Δένδιας. Έδειξε δε την Άγκυρα ως υπεύθυνη για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, σημειώνοντας ότι η Τουρκία  είναι η χώρα η οποία απειλεί την Ελλάδα  με πόλεμο /CASUS BELLI και κατέχει παράνομα εδάφη ξένων χωρών όπως της Κύπρου..Επεσήμανε  ότι η Άγκυρα είναι αυτή που θα πρέπει να απαντήσει για την Ελληνική μειονότητα ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, η οποία ευημερεί.Αναλυτικά η δήλωση Δένδια:«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική. Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και 10 ημέρες.Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 μειονότητα σήμερα έχει περιοριστεί σε κάτω από 5.000 ανθρώπους. Ή όπως κάποτε λεγόταν η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί».Έλληνες διπλωμάτες  και κυβερνητικοί παράγοντες στην Άθ;Hνα κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση, FAKE NEWS  και σπέκουλα χυδαιότητας, ενώ την Παρασκευή από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στις Τουρκικές  λεκτικές αθλιότητες.

*Ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος είναι Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός Αναλυτής
Με πληροφορίες από:  Ambassadorsatlarge.com

(Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη) 

Πηγή: Ambassadorsatlarge.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *