Breaking News
ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΛΑ ΝΙΝΙΑ»
ΚΥΠΡΟΣ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Η ΣΥΡIΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕI ΤΟ ΙΣΡΑHΛ OΤΙ ΣΚOΤΩΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛΑΝ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ: ΑΠΟ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ, ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΑΡΤEΜΙΔΑ: ΤΟ «ΛΕΜOΝΙ», Ο «ΜΠAΝΙ» ΚΑΙ Ο ΤΡOΠΟΣ ΔΡAΣΗΣ ΜΕΓAΛΗΣ ΣΥΜΜΟΡIΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ή ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ;
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ: ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΝΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ F-16 ΩΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ F-35
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΓΙΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠIΚΕΙΤΑΙ ΕΠIΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΛΕΕΙ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ SNA

Οι εξελίξεις στη βόρεια Συρία δείχνουν μια επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση από την Τουρκία και τις συμμαχικές σε αυτή παρατάξεις του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA). Οι εντάσεις εκτοξεύονται στα ύψη μεταξύ αυτών των δυνάμεων και των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), γράφει ο Syrian Observer, επικαλούμενος αραβικό μέσο με έδρα το Λονδίνο.

“Σχεδόν καθημερινές επιθέσεις (του SDF) και βομβαρδισμοί εδαφών υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και των παρατάξεων της (SNA) στη βόρεια Συρία, καθώς και η στόχευση ασφαλών και κατοικημένων περιοχών, έχει αφήσει μια μόνο επιλογή στο τραπέζι”, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας του SNA, Ταξίαρχος Αχμέντ Χαμάντεχ.

Σύμφωνα με τον Χαμάντεχ, η εναλλακτική λύση που απομένει για την υποστηριζόμενη από την Τουρκία συριακή αντιπολίτευση είναι να αντεπιτεθεί εξαπολύοντας μια “στρατιωτική εκκαθάριση των περιοχών που χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση των επιθέσεων”.

Οι επιθέσεις των δυνάμεων των Κούρδων του SDF σκότωσαν πολλούς πολίτες, Σύριους μαχητές και Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Χαλέπι, δήλωσε ο Χαμάντεχ.

Πρόσφατα, έχουν ξεκινήσει περισσότερες από 22 επιθέσεις από βάσεις των SDF στο βορειοδυτικό Χαλέπι εναντίον περιοχών που διαχειρίζονται δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία, όπως το Αφρίν και η αλ-Μπαμπ.

Στις 13 Ιουνίου, πυραυλικές επιθέσεις των SDF έπληξαν το νοσοκομείο al-Shifa στην πόλη Αφρίν που ελέγχεται από τον SNA. Η επίθεση ξεκίνησε από την περιοχή αλ-Σαχμπάχ στο βορειοδυτικό Χαλέπι και είχε σκοτώσει και τραυματίσει πάνω από 30, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ο Χαμάντεχ υπογράμμισε ότι οι SDF εξαπολύουν επίσης επανειλημμένες πυραυλικές επιθέσεις σε στρατιωτικές τοποθεσίες που ελέγχονται από τον τουρκικό στρατό και τις οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

“Όλα αυτά πιέζουν τον SNA και την τουρκική πλευρά να ξεκινήσουν μια στρατιωτική επιχείρηση που θα αποθήσει τους SDF πιο μακριά από τα σύνορα των απελευθερωμένων περιοχών βόρεια του Χαλεπίου”, είπε ο Χαμάντεχ.

Επιπλέον, η στρατιωτική επιχείρηση θα αποσκοπεί “στην αποτροπή κάθε γεωγραφικού σημείου που απειλεί την τουρκική εθνική ασφάλεια και των περιοχών υπό τον έλεγχο της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από την Άγκυρα στη βόρεια Συρία”.

Ο Χαμάντεχ επεσήμανε ότι οι φατρίες της συριακής αντιπολίτευσης του SNA διεξάγουν τώρα πολυάριθμες στρατιωτικές εκπαιδεύσεις για τους μαχητές τους.

Παρουσίαση: Πέτρος Κράνιας

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *