Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑ ΣΟΛΤΣ: «ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» -ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Β. ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΆΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ -ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙA – ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ: ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΛΜΕ
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔHΠΟΤΕ ΕΞEΛΙΞΗ “ΣΦIΓΓΕΙ ” ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ AΛΜΠΙΝ ΚΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΟΛΤΣ

Στο Βερολίνο αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα (9/5) ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για να συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει μετά την επανεκλογή του, ώστε να σηματοδοτήσει και «την ισχύ του γαλλογερμανικού ζεύγους».

Η ενημέρωση για τη μετάβασή του στη Γερμανίαέγινε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για μια διμερή συνομιλία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στο Βερολίνο αφού προηγουμένως λάβει μέρος στην Ημέρα της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ολοκλήρωσης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, ένα χρόνο μετά την έναρξή της.

Όσον αφορά την επίσκεψή του στη Γερμανία και τη συνάντησή του με τον Όλαφ Σολτς, θεωρείται αναμενόμενο ότι θα θίξουν «ζητήματα που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανίακαι με τα διακυβεύματα της ευρωπαϊκής κυριαρχίας». Επίσης, ένα σοβαρό θέμα που θα τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών «αφορά την άμυνα και την ενέργεια», διευκρινίστηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων.

Ακόμη, «θα ασχοληθούν επίσης με τα μεγάλα διεθνή ζητήματα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της Ομάδας των Επτά (G7), η σύνοδος κορυφής της οποίας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Θα συζητηθούν και η κατάσταση στο Σαχέλ, στα δυτικά Βαλκάνια και η σχέση ΕΕ-Κίνας», όπως και «τα διμερή ζητήματα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία», σύμφωνα με την γαλλική προεδρία.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία με την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, προκάλεσε κύμα εφησυχασμού τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και την Ευρώπη δεδομένου ότι η Μαρίν Λεπέν «έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα του 40% των ψήφων».

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης στα δημοσιεύματά τους τόνισαν και το μεγάλο ποσοστό της αποχής που έφτασε το 28%. Ήταν μεγαλύτερη απ’ ό,τι πριν από πέντε χρόνια (25,44%) και χαμηλότερη από τις προεδρικές εκλογές του 1969 (31%).

Photo: Στη Γερμανία αναμένεται να μεταβεί ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συμμετοχή του στην Ημέρα της Ευρώπης στο Στρασβούργο / (Stephane de Sakutin, Pool Photo via AP)

 

 

 

 

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *