ΕΛΛΑΔΑ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ RAFALE – ΟΙ «ΡΙΠΕΣ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, LIVE

Με τιμητική διέλευση πάνω από το προαιώνιο σύμβολο του Ελληνισμού, την Ακρόπολη, λίγο πριν τροχοδρομήσουν για πρώτη φορά στην Τανάγρα σηματοδοτείται η ένταξη στην 332η Μοίρα “Γεράκι” της Πολεμικής Αεροπορίας των πρώτων έξι Rafale. Οι «ριπές», όπως έχουν ονομαστεί, απογειώθηκαν από το Ιστρ της Γαλλίας, κοντά στη Μασσαλία και πετούν απευθείας προς την Ελλάδα, όπου αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους πάνω από την Αθήνα στις 12:15-12:20. Όλη η πτήση των Rafale πάνω από την Ακρόπολη θα μεταδοθεί απευθείας από το ertnews.gr, ενώ θα ακουστεί μήνυμα από τον Αρχηγό του σχηματισμού των Rafale, την ώρα που θα μπαίνει στο FIR Αθηνών.

Στα πιλοτήρια των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, που εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα δύο διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών και θα παραμείνουν στη χώρα για το προσεχές διάστημα.

Για την υποδοχή στην 114 Πτέρυγα Μάχης βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίσης, παρούσα η στρατιωτική ηγεσία, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

 

 

Η προετοιμασία πριν την πτήση προς την Αθήνα.

Πρόκειται για τα πρώτα νέα μαχητικά που φθάνουν στη χώρα μας, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Ελλάδας -Γαλλίας, πριν από ένα περίπου χρόνο και αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα στον ουρανό του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Η «αεροπορική υπεροχή» που θα προσδώσουν τα 24 Rafale θεωρείται δεδομένη από το αεροπορικό επιτελείο.

 

Τα στρατηγικά πλεονεκτήματα

 

  • Βλέπει στα 200 χλμ, παρακολουθεί 40 στόχους ταυτόχρονα και δύναται να καταστρέψει τους 8 πιο επικίνδυνους.

  • Το σύστημα αυτοπροστασίας του είναι το μεγάλο μυστικό των ιπταμένων του Rafale.
  • Ανταλλάσσει με ασφάλεια πληροφορίες και δεδομένα με άλλα μέσα των ΕΔ.
  • Εντοπίζει στόχους χωρίς να το ξέρει ο αντίπαλος.

Τα όπλα των Rafale:

  • Οι METEOR θα είναι το «μακρύ δόρυ» της Πολεμικής Αεροπορίας, με πάνω από 100 χλμ εμβέλεια.
  • Ο γνωστός πύραυλος SCALP που φέρουν και τα Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας με ακτίνα 500 χλμ.
  • Οι EXOCET , πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς κατά πλοίων επιφανείας.

Το Rafale μπορεί ταυτόχρονα να έχει 14 όπλα ικανά να αποτρέψουν οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια.

Συνολικά η χώρα μας προμηθεύεται 24 Rafale F3R. Μετά τα έξι πρώτα το χρονοδιάγραμμα προβλέπει:

-Ιανουάριος 2023: 6 καινούρια Rafale F3R

-Ιανουάριος 2024: 6 Rafale F3R

-Ιανουάριος 2025: Τα τελευταία 6 Rafale F3R

.

 «Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πύργος ελέγχου.

«Η 332η μοίρα πετά στο μέλλον», ανέφερε ο αρχηγός του σχηματισμού των 6 Rafale, προσθέτοντας ότι ελπίζουν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών που υπάρχουν με την έλευσή τους στην Τανάγρα.

Προσγειώθηκαν πριν από λίγο τα υπερσύγχρονα Rafale στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr, η τελετή υποδοχής των νέων αποκτημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, των Rafale που νωρίτερα πέρασαν τιμητικά πάνω από την Ακρόπολη. Οι «ριπές», όπως έχουν ονομαστεί, απογειώθηκαν από το Ιστρ της Γαλλίας, κοντά στη Μασσαλία.  Στην τελετή υποδοχής θα μιλήσουν κατά σειρά ο Πρόεδρος & CEO της DASSAULT AVIATION, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρίστανται επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η στρατιωτική ηγεσία, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

 

Mε πληροφορίες Video από: ANA-MPAwebTV.,OPEN TV

 

Mε πληροφορίες από: Ertnews.gr

Παρουσίαση: Ιωάννης Δασκαλάκης
Συντακτική ομάδα ert.gr

 

 

 

 

 

Πηγή: Ertnews.gr

 

Tag

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *