ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΟΪΛΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ PKK ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ”

Ο Τούρκος ΥΠΕΣ κατηγορεί την Ελλάδα.Κατηγορίες για εκπαίδευση μελών του PKK στο Λαύριο εξαπέλυσε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις στις οποίες έχει προβεί η Αθήνα.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, αυτή τη φορά ο Τούρκος υπουργός έβαλε στο “κάδρο” τόσο τη Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ ως χώρες που υποθάλπουν “τρομοκράτες”.

“Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του  Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας” υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Τις ίδιες ουσιαστικά δηλώσεις είχε κάνει και τον Ιούνιο ο Τούρκος υπουργός, λέγοντας ότι “το στρατόπεδο του Λαυρίου (…) έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες”, για να ακολουθήσει κατηγορηματική διάψευση από ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Η ελληνική πλευρά τις απορρίπτει εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς, σημείωναν τότε στο ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Με πληροφορίες από: Capital.gr

 

 

 

 

 

Πηγή: Infognomonpolitics.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *