Breaking News
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕIΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΜΕΤA-ΚΟΡΟΝΟΪΟY ΕΠΟΧH Η ΚIΝΑ ΦΑIΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕIΝΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚA ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚA
ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΟΥΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ»
Η ΙΝΔΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ “I CAN’T BREATHE”: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
Η ΒΙΑ ΩΣ ΜΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, Ο ΤΟΚΕΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΕΝΕΤΑΙ
ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ
ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ 7 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΤΟΥΡΚIΑ: ΟΙ ΣΧEΣΕΙΣ ΜΕ ΙΣΡΑHΛ ΚΑΙ ΑIΓΥΠΤΟ – ΠΡΟΣΔΟΚIΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚOΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΤΗΝ «ΠΛΗΡΩΣΑΝ» ΞΑΝΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ 40 ΠΟΛΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧIΑ ΟΜIΛΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙAΝΝΗ – ΕΛΛAΚΤΩΡ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠIΔΙΑ
ΓΑΔΑ: «ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚEΣ ΔΥΝAΜΕΙΣ ΔEΧΘΗΚΑΝ ΕΠΙΘEΣΕΙ ΜΕ ΣΩΜΑΤΙΚH ΒIΑ, ΠEΤΡΕΣ ΚΑΙ ΞYΎΛΑ. ΠEΝΤΕ ΣΥΛΛHΨΕΙΣ, EΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟI»
Ν.ΙΩΝIΑ: ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚH ΜΕ ΜΟΛΩΤΟΦ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: Ο “ΝΤΑΗΣ” ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΗ Η “ΚΑΥΤΗ” TOYOTA GR COROLLA ΤΩΝ 261 ΙΠΠΩΝ
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ 32 ΔΙΣ.: Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο “ΤΣΙΟΔΡΑΣ” ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
“SUMMER SCHOOL ON AUTONOMOUS SYSTEMS 2020” ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ
1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ;
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΑΦΑΝIΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚH ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚH ΑΟΖ ΤΟΥΡΚΙΚOΣ ΧAΡΤΗΣ

Χάρτη με τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που εξαφανίζει την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και της Κύπρου, παρουσίασε κορυφαίος Τούρκος διπλωμάτης στη διάρκεια ενημέρωσης που οργάνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ την περασμένη Παρασκευή σε ξένους διπλωμάτες στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CCNTurk, η ενημέρωση (παρουσία διπλωματών και από την Αίγυπτο, το Ισραήλ  και την Ελλάδα) που έγινε από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων και Αεροναυτιλίας Τσαγάται Ερτζίγες, είχε σκοπό να ενημερώσει για τις τουρκικές θέσεις σε ότι αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο μετά και την θέση που πήραν οι Ευρωπαίοι Ηγέτες υπέρ της Κύπρου στο θέμα των γεωτρήσεων.

Οι Τούρκοι διπλωμάτες υποστήριξαν (όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ) ότι η γεώτρηση και οι έρευνες γίνονται σε περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και σε περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί από το ψευδοκράτος προς την τουρκική κρατική εταιρία ΤΡΑΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασαν τον χάρτη ο οποίος με το κόκκινο χρώμα αποτυπώνει την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα η οποία φθάνει (χωρίς βεβαίως να είναι αυτό το απώτατο όριο των τουρκικών διεκδικήσεων) μέχρι τον 28ο Μεσημβρινό που τέμνει την Ρόδο και ανατολικά φθάνει μέχρι τον μεσημβρινό 32ο 16’18”.

Μια εντελώς αυθαίρετη διεκδίκηση, η οποία στηρίζεται στην επίσης αυθαίρετη ερμηνεία του Δικαίου της Θάλασσας και του Διεθνούς Δικαίου, ότι τα νησιά ακόμη και του μεγέθους της Κύπρου, της Ρόδου, της Κρήτης και πολύ περισσότερο το Καστελόριζο δεν διαθέτουν παρά μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη (12 ν.μ. η Κύπρος, και 6 ν.μ. τα Ελληνικά νησιά) και δεν έχουν καμιά περαιτέρω επήρεια σε άλλες θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ).

Με βάση αυτή την τουρκική θεώρηση η υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να διαμοιρασθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου στη βάση της Μέσης Γραμμής. Επίσης όπως εμφανίζεται στον χάρτη η Τουρκία θεωρεί ότι η υφαλοκρηπίδα της επικαλύπτει και μέρος των Οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ, 1,4,5,6 και 7.

Στον ίδιο χάρτη επίσης εμφανίζονται με πιο ανοιχτή απόχρωση του κόκκινου οι περιοχές που σύμφωνα με την Τουρκία «νομίμως» έχουν δοθεί άδειες ερευνών από το ψευδοκράτος στην ΤΡΑΟ. Καθώς φυσικά αυτά τα παράνομα Οικόπεδα επικαλύπτουν τα Οικόπεδα που η Κυπριακή Δημοκρατία ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της έχει οριοθετήσει και έχει προσφέρει για έρευνες σε ξένες εταιρείες, οι Τούρκοι διπλωμάτες υποστήριξαν σύμφωνα με το CNNTurk ότι εφόσον το κυπριακό δεν έχει λυθεί αυτές είναι αμφισβητούμενες περιοχές και συνεπώς οι ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται εκεί «κάνουν μονομερείς εργασίες αντίθετες με το διεθνές δίκαιο…».

Οι Τούρκοι διπλωμάτες μάλιστα προειδοποίησαν την Ε.Ε. να μην παίρνει θέση σε αυτή την υπόθεση. Την ίδια στιγμή βεβαίως υπεραμύνθηκαν των παράνομων ερευνών που πραγματοποιεί εδώ και αρκετές εβδομάδες το Barbaros νότια της Κύπρου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ (οριοθετημένης με τις συμφωνίες με Αίγυπτο και Ισραήλ) υποστηρίζοντας ότι  οι έρευνες γίνονται σε περιοχές που έχουν «αδειοδοτηθεί» από το ψευδοκράτος.

 

 

Ν.Μ.

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *