Breaking News
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΦΟΔΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΛΩΝ “ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ” ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
21 ΜΑΙΟΥ 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΠΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/5/25 ΚΑΙ ΩΡΑ 09: 30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «KONTRA NEWS», ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΡΑΒΕΛΙΔΗ, ΣΤΟ KONTRA CHANNEL !
ΤΕΜΠΗ: ΠΩΣ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΕΦΟΡΙΑ: ΨΗΦΙΑΚΟ “ΜΑΤΙ” ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
20 MAIOY 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΚΕΔΙΣΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ HJ-10 «ΠΕΡΙΚΛΗΣ», HJ-51 «ΠΙΤΤΑΚΟΣ» ΚΑΙ HJ-54 «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΗΕΡΑ HELLAS ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΡΑΜΠ: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΡΙΣΗΣ;»-ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2025
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφηκε αύξηση κατά 23% σε σχέση με το 2019.

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση του αριθμού των Γάλλων που φέτος προτίμησαν να περάσουν στην Ελλάδα τις καλοκαιρινές διακοπές τους, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων.

«Η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή εικόνα, επειδή είναι ένας ολοκληρωμένος προορισμός από πολιτιστική, γαστρονομική, φυσική και παραθαλάσσια άποψη», αναφέρει στην εφημερίδα Les Échos o Κριστόφ Φους, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της TUI France. «Πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίστηκε πολύ καλά την κρίση του Covid, καθησυχάζοντας πολύ γρήγορα τους Γάλλους πελάτες. Η Ελλάδα γρήγορα φάνηκε να είναι ένας “ασφαλής” προορισμός. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνέβαλλαν στο να γίνει και φέτος το καλοκαίρι ο αγαπημένος προορισμός των πελατών μας», επισημαίνει ο Φους.

Σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρείες, η φετινή επιτυχία είχε ως αποτέλεσμα την παράταση πτήσεων για έναν επιπλέον μήνα, με τις αφίξεις από Γαλλία να καταγράφουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αύξηση κατά 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και με την περαιτέρω επιμήκυνση να έχει ισχυρές προοπτικές. Από την πλευρά τους, οι tour operators (SELECTOUR, Voyage Privé, κ.α) ενημέρωσαν τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ότι έχουν πουλήσει όλα τα πακέτα τους για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, υπάρχει ενδιαφέρον για τους επόμενους μήνες και το 2023 θα είναι χρονιά εδραίωσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (SETO), οι τουρίστες που επέλεξαν ένα ταξίδι «πακέτο» (πτήση, διαμονή, εκδρομές) έσπευσαν φέτος κυρίως στην Ελλάδα και την Ισπανία. Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου οι Γάλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες μετέφεραν σχεδόν 1,4 εκατ. άτομα σε ταξίδια «πακέτο» εκ των οποίων 289.000 στην Ισπανία και 279.000 στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, στα ελληνικά νησιά σημειώθηκε αύξηση 47% σε σχέση με πέρσι, ενώ στην ηπειρωτική Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση 84%.

Πηγή: News.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *