ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ MURAL, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ένα εντυπωσιακό mural κοσμεί τον τοίχο του Τζανείου νοσοκομείου.Ένα εντυπωσιακό mural, αφιερωμένο στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία, κοσμεί τον τοίχο του Τζανείου νοσοκομείου.

Το υπέροχο έργο, το οποίο απεικονίζει μια γυναίκα υγειονομικό να κρατά στα χέρια της ένα λευκό τριαντάφυλλο, υλοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία που βρίσκεται στο βοηθητικό κτίριο επί των οδών Αφεντούλη και Ζαννή, επιχειρεί να εκφράσει για ακόμη μια φορά την ευγνωμοσύνη της κοινωνίας προς τους υγειονομικούς.

ΙΝΤΙΜΕ

Αντίστοιχα έργα «στολίζουν» και άλλα νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο ΑΧΕΠΑ, μια μεγάλη τοιχογραφία στην πρόσοψη απεικονίζει έναν καταπονημένο νοσηλευτή με μάσκα και ακριβώς δίπλα το μήνυμα «Σας ευχαριστούμε».

Το έργο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι το πρώτο έργο της ομάδας UrbanAct, στο πλαίσιο της δράσης «Χρώμα Στα Νοσοκομεία». Ο σχεδιασμός της δράσης από την ομάδα, τον κορμό της οποίας αποτελούν δέκα άτομα, ξεκίνησε την περίοδο της καραντίνας. «Παρεμβαίνουμε σε έναν ακόμη δημόσιο χώρο και λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού που βιώνουμε», είχε δηλώσει ο συντονιστής της ομάδας UrbanAct, Κυριάκος Ιωσηφίδης.

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *