Breaking News
ΣΤΑ OΡΙA ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕIΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ – ΕΠIΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤAΚΗ ΤΟ ΣAΒΒΑΤΟ
ΤΑ 66Α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜ ΝΤΟΝΙΛΟΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ CIA
Η ΜΕΓAΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΤΗΣ ΕΛΛAΔΑΣ ΣΤΗ ΜEΣΗ ΑΝΑΤΟΛH
ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ
26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠOΣΟ ΕYΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕI ΚΑΝΕIΣ ΝΑ «ΧΑΚAΡΕΙ» 45 ΕΚΑΤ. ΔΟΛAΡΙΑ ΑΠO ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜIΣΜΑΤΑ
ΤO ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚO ΝΑΤΟ, O «ΡΑΓΙΣΜEΝΟΣ» ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚOΣ ΔΕΣΜOΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡIΑ BIDEN
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ;
Η ΤΟΥΡΚIΑ ΠΛΗΣΙAΖΕΙ ΣΤΑ OΡΙΑ ΤΗΣ EΚΡΗΞΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΡΑΒIΑΣΗ ΜEΤΡΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟY: ΣYΛΛΗΨΗ 19 ΑΤOΜΩΝ ΣΕ ΔΙΑΜEΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΕΝEΡΓΕΙΑ ΠΑΡAΝΟΜΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
ΣΥΝΑΓΕΡΜOΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛIΝΟ: ΑΥΤΟΚIΝΗΤΟ EΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠYΛΗ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡIΑΣ
ΕΛΒΕΤIΑ: ΤΖΙΧΑΝΤIΣΤΡΙΑ Η 28ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤEΘΗΚΕ ΜΕ ΜΑΧΑIΡΙ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤAΣΤΗΜΑ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΛHΦΘΗ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIΑΣ ΜΠAΜΠΗΣ ΒΩΒOΣ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΝEΟ «ΜΑYΡΟ» ΡΕΚOΡ ΜΕ 562 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΥΣ – 101 ΘAΝΑΤΟΙ, 2.135 ΚΡΟYΣΜΑΤΑ
ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟI ΣYΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓAΝ ΠΡΟΚΑΛΟYΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚH ΤΡΙΒH ΣΤΟ AKP
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η έξοδος της κυβέρνησης από τη στενωπό των τελευταίων μηνών που προκαλεί η πανδημία και το στοίχημα της διαχείρισής της, αναμένεται να συνοδευτεί και από αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που θα στείλουν στην κοινωνία ένα μήνυμα ανανέωσης και επανεκκίνησης για τους επόμενους δύσκολους μήνες που έπονται.

Γιατί με τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί, είναι μαθηματικώς βέβαιο,  ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού κάποια στιγμή θα τιθασευτεί, ωστόσο το ζητούμενο είναι να γίνει αυτό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και με ένα διαχειριστικό μοντέλο που θα δώσει τονωτικές ενέσεις στην ήδη πληγωμένη οικονομία.

Η αδιαμφισβήτητη κόπωση της κοινωνίας που βρίσκεται σε καραντίνα, η απογοήτευση των πολιτών για το αύριο σε συνδυασμό με κυβερνητικά λάθη που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί, κάνοντας την αυτοκριτική του αλλά και τον προϋπολογισμό που προβλέπει βαθιά ύφεση κατά 10,5% το 2020, απαιτούν άμεσα αντίβαρα, για να μπορέσει η κυβέρνηση να βρει ξανά το βηματισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητεί τον κατάλληλο χρόνο για να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ενώ οι μήνες που ακολουθούν έως τις αρχές του Φθινοπώρου κρίνονται αυτή τη στιγμή ως η ιδανικότερη περίοδος για πιθανή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του Μαξίμου, προβληματίζουν ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και για το λόγο αυτό χαράσσεται από τη στενή ομάδα του πρωθυπουργού ο «οδικός χάρτης» για την επιστροφή στην πολιτική κανονικότητα.

Σταθμίζοντας τα δεδομένα για τον ανασχηματισμό

Έτσι, οι φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό φουντώνουν ξανά και μάλιστα για δομικό, με αλλαγές προσώπων σε κεντρικά υπουργεία και αξιοποίηση βουλευτών της ΝΔ. Όπως μαθαίνουμε οι αλλαγές στην κυβέρνηση δεν θα είναι διορθωτικές (όπως συνέβη τον Αύγουστο) αλλά ευρύτερες και σε μεγάλο βαθμό και προεκλογικές.

Τα «σημεία» που θα σημάνουν πράσινο φως στην πορεία αυτή είναι οι θετικές εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού που δημιουργούν βάσιμη αισιοδοξία και κάνουν ορατό το τέλος της πανδημίας, αλλά και τα γενναία μέτρα στήριξης ύψους 31,4 δισ. ευρώ που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται, μαζί με τη δυναμική που είχε ήδη αναπτύξει η ελληνική οικονομία πριν ξεσπάσει η υγειονομική καταιγίδα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Δεκέμβρη θα αποτελέσει και το ξεκίνημα των σχετικών διεργασιών.

Οι … αρρυθμίες του επιτελικού κράτους

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν θα αφορά μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε αρμοδιότητες υπουργείων. Το επιτελικό κράτος αρχίζει και παρουσιάζει αρρυθμίες και για το λόγο αυτό επανεξετάζεται το μοντέλο αυτό διακυβέρνησης. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα μετακινηθούν υπουργοί που οι αρμοδιότητές τους σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί οι προθεσμίες υποβολής των έργων είναι ασφυκτικές και το κυβερνητικό στοίχημα είναι μεγάλο.

Πηγή: Νewsbeast.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *