Breaking News
ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΛΑ ΝΙΝΙΑ»
ΚΥΠΡΟΣ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Η ΣΥΡIΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕI ΤΟ ΙΣΡΑHΛ OΤΙ ΣΚOΤΩΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛΑΝ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ: ΑΠΟ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ, ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΑΡΤEΜΙΔΑ: ΤΟ «ΛΕΜOΝΙ», Ο «ΜΠAΝΙ» ΚΑΙ Ο ΤΡOΠΟΣ ΔΡAΣΗΣ ΜΕΓAΛΗΣ ΣΥΜΜΟΡIΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ή ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ;
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ: ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΝΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ F-16 ΩΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ F-35
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΓΙΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΕΛΜΑ – ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΟΣΙΑΣ

Με τα σχολεία να έχουν ανοίξει και τα πανεπιστήμια να έπονται και να δημιουργούν επιπλέον φόβους για αύξηση της διασποράς, η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν αγώνα ταχύτητας ώστε να γίνουν οι ένα εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμοί που αποτελούν ήδη από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τους ειδικούς, τον στόχο για να κτιστεί το τείχος ανοσίας. Πλην της νεολαίας που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο σε αυτήν τη φάση για διασπορά του κορωνοϊού χαμηλά σε εμβολιασμό είναι και οι ηλικίες 70-74 που έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό μόλις 69%. 

Ο πίνακας που παρουσιάζει σήμερα, δείχνει πως ο ρυθμός εμβολιασμού με την πρώτη δόση έχει παγιωθεί πέριξ των 20.000 νέων εμβολιασμών ημερησίως. Και αναφερόμαστε στην πρώτη δόση, καθώς αυτή είναι η κρίσιμη που επεκτείνει πληθυσμιακά το τείχος ανοσίας.  

Οπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα της «Κ», στις 3 Αυγούστου είχαμε 14.529 νέα «τσιμπήματα» με την πρώτη δόση, στις 4 Αυγούστου 13.578, στις 5 Αυγούστου 12.134, ενώ την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου ο ημερήσιος αριθμός νέων εμβολιασμών έπεσε, όπως ήταν λογικό, κάτω από τους 10.000, φτάνοντας ακόμα και στους 7.095 στις 14 Αυγούστου. Την εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο είχαμε σταδιακή άνοδο των εμβολιασμών, για να φτάσουμε πάλι στο ψυχολογικό όριο των πάνω από 20.000 νέων εμβολιασμών στις 27 Αυγούστου με 20.700 νέα «τσιμπήματα».

emvoliasmoi-epikindyno-telma-amp-8211-makria-to-teichos-anosias0

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ωστόσο, παρά την καθολική επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου, δεν έφερε την εκτόξευση που αναμενόταν. Οι δύο εβδομάδες του Σεπτεμβρίου κύλησαν στο ίδιο μοτίβο όπως μπορείτε να δείτε στον αναλυτικό πίνακα, καθώς οι νέοι εμβολιασμοί είναι περίπου 20.000 ημερησίως, άλλοτε λίγο χαμηλότερα και άλλοτε λίγο ψηλότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες , τα νέα ραντεβού που έχουν κλειστεί μέχρι το τέλος του μήνα, παρά την ελαφριά άνοδο, δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα των περίπου 20.000-25.000 νέων εμβολιασμών. Αυτό σημαίνει πως γίνονται περίπου 120.000 νέοι εμβολιασμοί την εβδομάδα και για να φτάσουμε στο ένα εκατομμύριο με αυτόν τον ρυθμό θέλουμε περίπου επτά με οκτώ εβδομάδες.  

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο στόχος των 7 με 7,5 εκατομμύρια εμβολιασμών με μία δόση μπορεί να πιαστεί τον Νοέμβριο, αργότερα του αναμενομένου. Τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, όπως φάνηκε και πέρυσι, είναι η κρίσιμη περίοδος που το κρύο είναι πλέον αισθητό, οι πολίτες βρίσκονται σε κλειστούς χώρους και η απειλή ενός νέου κύματος είναι υπαρκτή. Συνεπώς η κυβέρνηση μπαίνει σε έναν αγώνα δρόμου ώστε ο Νοέμβριος να βρει τη χώρα θωρακισμένη. 

Το θέμα της πορείας των εμβολιασμών συζητήθηκε και κατά τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετείχαν ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, καθώς το υπουργείο θα έχει την ευθύνη της πορείας των εμβολιασμών. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν όλα τα θέματα επί τάπητος ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού.

Photo: Reuters

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *