Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚEΣ ΑΝΤΙΔΡAΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝIΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠH ΤΗΣ ΑΓIΑΣ ΣΟΦIΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜI
ΤΑΓΙΠ, Ο «ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΠΟΡΘΗΤΗΣ»: Η ΝΕΑ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: ΤΟ “ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ” ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
2H ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ HEPHAESTUS WIEN ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ART-PROFILES.NET ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΧΙΤ VIRUS-ENTER GREECE ΜΕ ΣΤΟΧΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 156 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚO ΕΘΝΙΚO ΑΦHΓΗΜΑ: ΚΥΡΙΑΡΧIΑ ΣΤΗ ΘAΛΑΣΣΑ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ Ι.ΚΑΛΙΝ: «ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
ΠΟIΟΣ “EΣΤΕΙΛΕ” ΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ ΣΤΗ ΛΙΒYΗ;
ΓΕΡΜΑΝΙΚOΣ ΤYΠΟΣ: ΑΝΗΣΥΧIΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓOΜΕΝΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: 60 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
“ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΩΝ” ΜΕ… ΔΟΛΩΜΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΑΓIA ΣΟΦIA: Η ΑΠOΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟY ΣΤΕ – ΠΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕIΤΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠH ΣΕ ΤΖΑΜI
“ΤΖΑΜI” ΚΑΙ ΕΠΙΣHΜΩΣ Η ΑΓIA ΣΟΦIA – Ο ΕΡΝΤΟΓAΝ ΥΠEΓΡΑΨΕ ΣΧΕΤΙΚO ΠΡΟΕΔΡΙΚO ΔΙAΤΑΓΜΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: H ΙΤΑΛΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΛΥΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΚH ΑΠΕΙΛH ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚH ΑΛΛΗΛΕΓΓYΗ
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020: ΤΕΛΟΣ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΑΛΒΑΝΙΑ

Του Άγη Βερούτη

Αμέσως μετά την απελευθέρωση από την καταπίεση του κομμουνισμού στην Αλβανία, ξεκίνησε να σχηματίζεται το αλβανικό πολιτικο-κομματικό κατεστημένο. Έκτοτε ξεκίνησε μια εναλλαγή κομμάτων, φατριών, και πλιατσικολόγων λαϊκιστών στην εξουσία, οι οποίοι ως και “αεροπλανάκι” έστησαν με τράπεζες, για να φάνε καταθέσεις πολιτών.
Η αλβανική ελίτ, βαθιά διεφθαρμένη και χωρίς όραμα, έδιωξε με μεγάλη ευκολία τη νέα γενιά στο εξωτερικό, μορφωμένους, αμόρφωτους, και διοικεί την χώρα εδώ και δεκαετίες με γνώμονα το προσωπικό/κομματικό συμφέρον της και μόνον. Η Ελλάδα ήταν αποδέκτης της πλειοψηφίας των άξιων που εξαναγκάστηκαν σε έξοδο εκτός Αλβανίας. Το όφελος της Ελλάδας ήταν ουσιαστικό από την υποδοχή των άξιων Αλβανών που δούλεψαν την οικοδομή, τα εργοτάξια, τα χωράφια και όλες τις θέσεις της οικονομίας, συνεισφέροντας σε σημαντικό βαθμό στην γενικότερη ευημερία που είδε η χώρα μας τη δεκαετία του ‘90 και το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2000. Ακόμη και τα παιδιά τους είναι κέρδος αμύθητου ανθρώπινου πλούτου για την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα στην Αλβανία ο λαός διατηρείται φτωχός, οι υποδομές άθλιες και το κομματικό κράτος-συμμορία πανίσχυρο! Δεν γίνεται τίποτα χωρίς λάδωμα, νταβατζή και προστάτη.

Οικονομική ανελευθερία!

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι κομματικοί στρατοί επέλεξαν την ίδια προσέγγιση στην κρίση: την πολιτική του “ΠΡΩΤΑ ΕΓΩ” και μετά το χάος. Πρώτα η φατρία και μετά όλα τα άλλα.

Η φτωχοποίηση στην Ελλάδα είναι πλέον φανερή. Τη βλέπεις παντού. Σύντομα θα είναι καθολική. Λόγω υπερφορολόγησης και συνδυασμένης γραφειοκρατίας και διαφθοράς δεν υπάρχουν πλέον πόροι να χρηματοδοτηθεί τίποτε από ελληνικά ιδιωτικά κεφάλαια.

Σύντομα θα υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης των πολιτών ενισχύοντας την “έξοδο” των προκομμένων από την οικονομία-φυλακή που δημιούργησε η αδιάφορη οικονομική ελίτ και ο βαθιά διεφθαρμένος, παρασιτικός, κομματικοποιημένος κρατικός μηχανισμός.

Η ευθύνη της μετατροπής της 30ης μεγαλύτερης παγκοσμίως οικονομίας του 2008 στην οικονομική κόλαση του απλού πολίτη για την διατήρηση των κεκτημένων, βρίσκεται κυρίως στο κομματικό κράτος των προηγούμενων δεκαετιών, στην αδιάφορη οικονομική ελίτ και στο άνευρο πολιτικό προσωπικό της τελευταίας δεκαετίας, που κωλυσιεργεί αντί να διορθώσει τα κακοφορμισμένα, προφασιζόμενο πολιτικό κόστος.

Οι επιλογές τους αυτές θα στοιχειώνουν την ζωή μας σήμερα και στο μέλλον.

Πού να δεις όταν μπουν και τα κοράκια μέσα στα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές προς το δημόσιο! Ο Έλληνας φτωχοποιείται, το βιοτικό επίπεδο κατρακυλάει, οι νέοι φεύγουν και οι κομματικοί στρατοί στα κόμματα κυνηγούν πλεονάσματα για να μπορέσουν να διατηρήσουν την εξουσία τους.

Τι χαρακτηριστικά έχουν αυτοί που επενδύουν στην Αλβανία σήμερα;

Είναι αυτοί που θα επενδύσουν στην Ελλάδα αύριο.

 
Liberal

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *