ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ – “ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ” ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η YENI SAFAK


Τουρκικά μέσα, μιλούν για οργή της Αθήνας, και αναφέρουν με δόση ειρωνείας: «Ο Δένδιας πήγε στη Λιβύη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος» – «Ο λόγος της οργής της Αθήνας είναι οι σχέσεις της Λιβύης με την Τουρκία».

Συγκεκριμένα, η Hurriyet, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι, αναφέρει ότι «το πείσμα Δένδια δημιούργησε την κρίση», ενώ η Yeni Safak αναφέρει ότι «το όνομα της κρίσης είναι Δένδιας».

Το τηλεοτπικό δίκτυο Haber Global σημείωσε: «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας ξεκίνησε επεισοδιακά την επίσκεψη του στη Λιβύη. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πήγε στην Τρίπολη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος.

» Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νατζλά Μανγκούς πήγε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Δένδια. Όμως, την τελευταία στιγμή ο Δένδιας επέλεξε να μην κατέβει από το αεροσκάφος και έδωσε εντολή στον πιλότο να απογειωθεί και χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση πήγε στην Βεγγάζη».

Το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER μετέδωσε: «Αυτό το θέμα στη Λιβύη, είναι ένα διπλωματικό σκάνδαλο. Όμως, στη βάση του ζητήματος υπάρχει η Τουρκία. Διότι η Τουρκία με τη Λιβύη έχουν υπογράψει συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Αυτή η συμφωνία είναι νόμιμη. H οργή της Αθήνας για τη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, τώρα πια έφτασε στο σημείο να καταργεί και τους κανόνες ευγενείας».

Πηγή: Directus.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *