ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΙΡΑΝΙΚΟ ΤΑΝΚΕΡ ΣΤΗ ΤΖΕΝΤΑ – ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ

Έκρηξη σημειώθηκε σε ιρανικό τάνκερ που ανήκει στην Εθνική Ιρανική Εταιρεία πετρελαίου (NIOC) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο, χωρίς ωστόσο να έχει τραυματιστεί κάποιος από το πλήρωμα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ISNA το τάνκερ βρίσκεται 60 μίλια από το λιμάνι της πόλης Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ το όνομα του δεξαμενόπλοιου σύμφωνα με το πρακτορείο Nour ονομάζεται «SABITY».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται δηλώσεις ιρανών εμπειρογνωμόνων που σημειώνουν ότι το περιστατικό αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από μια «τρομοκρατική επίθεση».

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις ιρανών αξιωματούχων, το τάνκερ έπληξαν δύο πύραυλοι, ενώ όπως αναφέρει η ιρανική τηλεόραση έχει επέλθει ζημιά σε δύο στεγανά του πλοίου με αποτέλεσμα τη διαρροή πετρελαίου στην θάλασσα.

 

 

Σημειώνεται πως η NIOC, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου μετά την Aramco και δραστηριοποιείται αποκλειστικά εντός του Ιράν.

Αμερικανός αξιωματούχος, του 5ου αμερικανικού στόλου στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ «έχουν γνώση του περιστατικού», ωστόσο δεν σχολίασε περαιτέρω.

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *