ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ

Οι ελληνικές εκλογές έχουν κατακλύσει και τον ξένο Τύπο και ειδικά τα τουρκικά ΜΜΕ. Η Τουρκία έχει στραμμένο το βλέμμα στη γείτονα χώρα, καθώς περιμένει να δει με ποιον πολιτικό θα έχει επαφές στο μέλλον και πώς θα μπορούσαν ανάλογα τα σενάρια να διαμορφωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η Cumhuriyet γράφει: «Η ώρα των εκλογών στη γείτονα: Η Ελλάδα προσέρχεται σήμερα στις κάλπες». Η οικονομία «θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα. Η Αριστερά στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη και ανίκανη να σχηματίσει ένα συμπαγές μέτωπο ενάντια στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα που προωθεί η ΝΔ».

Το TRT Haber έγραψε ότι η «ψηφοφορία στην Ελλάδα ξεκίνησε». Σημείωσε, δε, ότι οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν ότι κανένα μεμονωμένο κόμμα δεν θα μπορέσει να φτάσει το ποσοστό της αυτοδυναμίας».

Η Hurriyet έγραψε: «Εκλογικός αναβρασμός στη γειίτονα. Ο Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας του» σημείωσε.

Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο γράφει: «Ξεκίνησε η ψηφοφορία στην Ελλάδα για τις γενικές εκλογές – Σχεδόν 10 εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να ψηφίσουν σε μια “σκληρή αναμέτρηση”, όπου είναι απίθανο να υπάρξουν ξεκάθαροι νικητές».

Επιπλέον, εντύπωση κάνει και το – επεξηγηματικό – άρθρο της τουρκικής Sabah για τις εκλογές στην Ελλάδα. Στο άρθρο αναφέρεται εκτενώς στο ποιοι ακριβώς έχουν δικαίωμα ψήφου, πότε ακριβώς ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία, το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα κ.λπ.

sabah.jpg

 

Πηγή: Νewsbomb.gr

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *