Breaking News
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΣ: ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΤΑΡΡΕYΣΕΙΣ ΚΤΗΡIΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ ΜΕΤA ΤΟΝ ΣΕΙΣΜO ΣΤΗ ΣAΜΟ
ΣΕΙΣΜOΣ ΣAΜΟΣ: ΤΑΡΑΚΟΥΝHΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΧIΟΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
ΕΛΑΣ: 4 ΠΑΡΑΒAΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓIΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜAΤΩΝ, 200 ΓΙΑ ΜΕΤΑΚIΝΗΣΗ ΚΑΙ 1.357 ΓΙΑ ΜΗ ΧΡHΣΗ ΜAΣΚΑΣ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΔ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡEΣΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
ΠΟΙOΣ ΘEΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝAΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑEΡΑ ΤΟ DEAL ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕIΩΝ ΣYΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣIΝΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚA ΣΥΜΠΕΡAΣΜΑΤΑ ΑΠO ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟYΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΓΚOΡΝΟ – ΚΑΡΑΜΠAΧ
ΧΤYΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙA ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕYΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑΣ
COVID-19: ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ LOCKDOWN
ΕΛΓΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 26 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΙΑΝΟΣ”
Η ΝΟΣΟΣ COVID-19 ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: TA ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ: ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 00.30
ΗΠΑ ΚΑΙ ΜEΣΗ ΑΝΑΤΟΛH: ΤΙ ΘΑ AΛΛΑΖΕ Ο ΜΠAΙΝΤΕΝ;
Η ΕΠΙΛΟΓH ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡIΟΥ 1940 ΩΣ ΕΘΝΙΚHΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤHΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜOΣ ΤΟΥ ΙΣΛAΜ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚEΣ ΚΟΙΝΩΝIΕΣ: ΤΟ ΓΕΝΙΚO ΠΛΑIΣΙΟ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 1.211 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 12 ΘAΝΑΤΟΙ, 114 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΤΡΑΓΩΔIΑ ΣΤΗ ΡOΔΟ: ΣΥΝΕΛHΦΘΗ EΝΑΣ 51ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘAΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔYΟ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 21′ – ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Καθοριστικό ρόλο στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα έχουν τόσο η Εκκλησία όσο και η Ελληνική ομογένεια.

Την 1η Οκτωβρίου αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Προγράμματος των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώπιον των Μελών της ΔΙΣ και των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που βγήκε μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος ενέκρινε και την «Δοξολογία επί τη διακοσιοστή επετείω της εξεγέρσεως των Ελλήνων διά την ελευθερίαν της πατρίδος ημών».

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται στις 16-17 Οκτωβρίου από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το 9ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Τα Οικονομικά του Αγώνα. Η επίτευξη και η αναγνώριση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας».

Το Συνέδριο αποβλέπει στη διερεύνηση της χρηματοδοτήσεως του πολέμου και της οικονομικής οργανώσεως του υπό διαμόρφωση κράτους έως την Καποδιστριακή περίοδο, με τις συνακόλουθες πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις. Η δημιουργία οικονομικών θεσμών και μηχανισμών, η οργάνωση της φορολογίας για την κάλυψη των δημοσίων δαπανών, η εξωτερική οικονομική
βοήθεια με τη μορφή των εθνικών δανείων αλλά και των εισφορών των Φιλελλήνων και του Παροικιακού Ελληνισμού είναι μερικές από τις πτυχές που θα εξετασθούν. Η δεύτερη μεγάλη ενότητα του Συνεδρίου επιδιώκει να αναδείξει τις διπλωματικές προσπάθειες των πολιτικών εκπροσώπων της Ελληνικής Επαναστάσεως και κυρίως του Ιωάννου Καποδίστρια για τη διεθνή αναγνώριση
της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ο κύκλος Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων της Ιεράς Συνόδου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ολοκληρώνεται την 27η και 28η Νοεμβρίου 2020 με τη διεξαγωγή του  10ου Συνεδρίου , το οποίο έχει ως θέμα: «Η επίδραση του 1821 στη λογοτεχνία και την τέχνη». Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου αποτελεί η επίδραση της Επαναστάσεως του 1821, των γεγονότων και των προσωπικοτήτων της στην τέχνη, και ειδικότερα στην λογοτεχνία, αλλά και στις εικαστικές τέχνες, την μουσική, το θέατρο, ακόμη δε και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Στην Αθήνα το Λάβαρο της Επαναστάσεως

Η κεντρική εκδήλωση το 2021, σε επίπεδο Κυβέρνησης και, ίσως και αρχηγών κρατών, θα γίνει στη Μονή Αγίας Λαύρας, με θέμα την πρώτη σπίθα του Αγώνα, την Ορκωμοσία της 25ης Μαρτίου 1821.  Τα Καλάβρυτα διεκδικούν και την άλλη μεγάλη εκδήλωση, το κοινό συνέδριο για τον μοναχισμό κατά την περίοδο του Αγώνα. Το συνέδριο θα είναι συνδιοργάνωση των Μητροπόλεων Πατρών και Καλαβρύτων – Αιγιαλείας και θα είναι θεματικό-εκπαιδευτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, τον Απρίλιο αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα το Λάβαρο της Επαναστάσεως που φυλάσσεται στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, προς τιμήν του οποίου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή στο Συνοδικό Μέγαρο.

Παράλληλα, η Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος έχει συγκεντρώσει προτάσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την συμμετοχή αυτών στις Επετειακές Εκδηλώσεις του 2021.

Στις επάλξεις η ομογένεια

Τη συμβολή των ομογενειακών οργανώσεων στις εκδηλώσεις έχουν ζητήσει το υπουργείο Εξωτερικών και η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Στο πλαίσιο συζήτησης στην κοινοβουλευτική επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού για τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη κάλεσαν τους βουλευτές και αιρετούς ελληνικής καταγωγής στο εξωτερικό, να καταθέσουν προτάσεις, να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις εκδηλώσεις που προετοιμάζουν, αλλά και να ζητήσουν την όποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει η ελληνική Πολιτεία και η Επιτροπή.

«Ζητάμε τη συνδρομή τους και τη συμμετοχή τους στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η συμβολή του Ελληνισμού της Διασποράς στην Εθνική Παλιγγενεσία υπήρξε τεράστια και γι’ αυτό και η συμμετοχή του Οικουμενικού Ελληνισμού σε όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμού της επετείου αυτής έχει τεράστιο συμβολισμό, ενώ θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην προβολή της Πατρίδα μας στα πέρατα του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης σε ανάρτησή του.

Οι δράσεις στην Αυστραλία

Τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, τον κ. Χρήστο Καρρά, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο προάστιο Ρέντεφερν. Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε, επίσης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός, είχε ως αντικείμενο τη συνεργασία και τον συντονισμό για τη διοργάνωση κοινών δράσεων και εκδηλώσεων, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα, αντηλλάγησαν ιδέες και επεξεργάστηκαν προτάσεις, προς ενσωμάτωσή τους στο τελικό πρόγραμμα για τους εορτασμούς της Επετείου που θα παρουσιάσει η Εθνική Επιτροπή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις ανάγκες της ελληνικής Ομογένειας.

Πηγή: Οrthodoxianewsagency.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *