Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΝΤ: NΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Το ΔΝΤ προέτρεψε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μετακυληστεί το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος στους καταναλωτές για να ενθαρρύνουν την «εξοικονόμηση ενέργειας» και μια στροφή προς την πιο πράσινη ενέργεια, παράλληλα ωστόσο κάλεσε σε προστασία των φτωχότερων νοικοκυριών.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που προσπάθησαν να προστατεύσουν τα νοικοκυριά από το αυξανόμενο κόστος με ελέγχους τιμών, φορολογικές μειώσεις και επιδοτήσεις «θα πρέπει να επιτρέψουν την πλήρη αύξηση του κόστους των καυσίμων να περάσει στους τελικούς χρήστες για να ενθαρρύνουν την εξοικονόμηση ενέργειας και την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων» δήλωσε η Oya Celasun, υψηλόβαθμό στέλεχος του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πάντως, στο πλαίσιο των προτάσεων περιλαμβάνεται η παρότρυνση στις κυβερνήσεις να θέσουν σε εφαρμογή μέτρα ανακούφισης για να στηρίξουν τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα – τα οποία είναι λιγότερο ικανά να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές της ενέργειας – ως «προτεραιότητα».

Οι τιμές κατανάλωσης ενέργειας αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό σχεδόν 40% στην ευρωζώνη και 57% στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντανακλώντας την άνοδο των τιμών χονδρικής του φυσικού αερίου και του πετρελαίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι αυξήσεις αυτές επηρεάζουν δραστικά το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Τα φτωχότερα νοικοκυριά, τα οποία ξοδεύουν μεγαλύτερο μερίδιο των χρημάτων τους σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, πλήττονται ιδιαίτερα.

Ως αποτέλεσμα, το ΔΝΤ προέτρεψε μια μετατόπιση της κυβερνητικής πολιτικής από μέτρα στήριξης ευρείας βάσης σε στοχευμένη ανακούφιση.

Τα υφιστάμενα μέτρα περιλαμβάνουν ανώτατα όρια τιμών ενέργειας στη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, περικοπές φόρων ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία και την Ολλανδία, επιδοτήσεις ενέργειας στην Ιταλία και την Ελλάδα και ενεργειακά δικαιώματα στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, «με τα ορυκτά καύσιμα που ενδέχεται να παραμείνουν ακριβά για κάποιο χρονικό διάστημα, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αφήσουν τις τιμές λιανικής να αυξηθούν για να προωθήσουν την εξοικονόμηση ενέργειας προστατεύοντας παράλληλα τα φτωχότερα νοικοκυριά» επισημαίνει το στέλεχος του ΔΝΤ.

Τα υπάρχοντα μέτρα στήριξης ευρείας βάσης όχι μόνο καθυστερούν την απαραίτητη προσαρμογή στο ενεργειακό σοκ, αλλά διατηρούν επίσης την παγκόσμια ζήτηση και τις τιμές ενέργειας υψηλότερα από ό,τι θα ήταν διαφορετικά, προειδοποίησε το ΔΝΤ.

Πηγή: Warnews247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *