ΔΙΕΘΝΗ
ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΜΠΕΛΓΚΟΡΟΝΤ: ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΕ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ;

«Μην γυρίσετε ακόμα», λέει στους πολίτες που απομκαρύνθηκαν ο κυβερνήτης.Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της ρωσικής περιοχής Γκράιβορον να μην μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, τονίζοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

 

«Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά των αρχών. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που ανακοινώθηκε χθες», έγραψε στο Telegram.

Ο κυβερνήτης έκανε λόγο για τον θάνατο μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης της περιοχής χθες. Αναφέρθηκε επιπλέον σε δύο τραυματίες στους οποίους δεν μπόρεσαν να φθάσουν για να βοηθήσουν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα εισβολή ενόπλων που έφτασαν από την Ουκρανία. Οι αυτοαποκαλούμενες ρωσικές αντάρτικες δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν ένα χωριό κοντά στα σύνορα αλλά εντός της Ρωσίας, για πρώτη φορά στον πόλεμο.

Πρόκειται για αντάρτες της ομάδας «Η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας», η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως πολιτοφυλακή κατά του Κρεμλίνου που επιδιώκει να απελευθερώσει τη Ρωσία από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως υποστήριξε η ομάδα, μέλη της πέρασαν τα σύνορα και κατέλαβε τον οικισμό Κοζίνκα, στην περιοχή Γκράιβορον του Μπέλγκοροντ- που είναι σε απόσταση 600 μέτρων από τα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι- ενώ έστειλε επίσης μονάδες στην πόλη Γκράιβορον.

Επίσης, άλλη μία πολιτοφυλακή κατά του Κρεμλίνου, το «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών», του οποίου ηγείται ένας εξέχων Ρώσος εθνικιστής, δήλωσε επίσης ότι συμμετείχε στην επιδρομή. Αργά τη Δευτέρα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει, όπως είπε, ένα μαχητικό να επιθεωρεί ένα τεθωρακισμένο όχημα που κατέλαβε.

Πάντως η Μόσχα και οι τοπικές αρχές συνδέσουν το περιστατικό με την Ουκρανία.  Σχολιάζοντας την κατάσταση ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει ενημερωθεί σχετικά και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την εκδίωξη των «δολιοφθορέων» του ουκρανικού στρατού, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το αυξανόμενο χάος στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, που ανάγκασε τη Μόσχα να επιβάλει «αντιτρομοκρατικό καθεστώς» στην περιοχή και να αρχίσει να απομακρύνει τους αμάχους, ώστε να αποκρούσει την επίθεση που γίνεται μέσα στο ρωσικό έδαφος, είναι κάτι που δεν συνηθίζεται να βλέπουμε σε ρωσικό έδαφος, αν και οι συγκεκριμένες περιοχές λόγω της εγκύτητάς τους με την Ουκρανία έχουν δεχθεί αρκετές επιθέσεις στη διάρκεια του πολέμου. Άλλωστε, τόσο η Ρωσία όσο και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει ότι μάχονται στα σύνορα.

 

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *