Breaking News
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ”
ΕΞΙ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΚΟΥΡΣΑΣ
ΠΙΟ “ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΞΙΑΣ $2,5 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ “ΜΠΛΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ”
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ – ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΝ F-35 ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΙΝΑΣ
EΚΡΗΞΗ ΣΕ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ: 78ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η «ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΤΙΔΑ» ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ: ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2022

Την πρωτοχρονιά του 2022 η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τον Ιούνιο.

Βασικός στόχος της γαλλικής προεδρίας , όπως ήδη έχει περιγράψει το Ελυζέ και αναμένεται να αποτυπωθεί και στις επίσημες τοποθετήσεις της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ, θα είναι η δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής αμυντικής δομής που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ. Μία κίνηση με μεγάλο πολιτικό υπόβαθρο που θα αποτελέσει θέμα πανευρωπαϊκής συζήτησης αλλά και… διαφωνιών.

Σε αυτή τη γαλλική επιλογή, η Ελλάδα με την υπογραφή της συμφωνίας Μητσοτάκη – Μακρόν, γίνεται συμμέτοχος και συνοδοιπόρος, βάζοντας τη χώρας στο επίκεντρο των εξελίξεων. Πληροφορίες θέλουν επίσης την γαλλική προεδρία να είναι έτοιμη να σχεδιάσει την σύγκλιση μιας ειδικής συνόδου κορυφής που θα είναι αφιερωμένη στην ευρωπαϊκή άμυνα, κάτι που αποτελεί το μεγάλο πολιτικό στοίχημα του κ. Μακρόν.

Σε αυτή την ειδική σύνοδο θα συζητηθεί αναλυτικά το κρίσιμο θέμα του Ευρωστρατού που δεν πρόκειται να λειτουργήσει απέναντι στο ΝΑΤΟ, κάτι που αναγνωρίζουν όλες οι πλευρές. Ημερομηνία δεν υπάρχει ακόμα όμως θεωρείται βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, μια και τον Απρίλιο η Γαλλία έχει προεδρικές εκλογές και ο κ. Μακρόν θα θελήσει να «παίξει» το χαρτί του Ευρωπαίου ρυθμιστή των εξελίξεων.

Αναμφίβολα η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να επενδύσει πολιτικά στη Γαλλία δεν είναι απόφαση της στιγμής. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το πρώτο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη , όντας στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν το Παρίσι τον Αύγουστο του 2019.

Μία κίνηση που εκείνη την περίοδο δεν ήταν εύκολα προβλέψιμη, όμως σήμερα είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε πάνω σε έναν συγκεκριμένο άξονα. Την επένδυση στον Ελληνογαλλικό άξονα.

Μια επένδυση που αυτή την στιγμή δείχνει να κερδίζει και τις εντυπώσεις και την ουσία, μια και η Ελλάδα ηγείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρωτοβουλιών που θα καθορίσουν την φυσιογνωμία της ηπείρου μας για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Πηγή: Vradini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *