Breaking News
ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ LNG ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ
«ΝΑΙ» ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
GAZPROM: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΡΟΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ TURKSTAT ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ
ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ Η ΓΕΝΙΑ Ζ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 9 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ
ΔΥΣΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ FUCHS: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ” ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ”, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΜΥΔΡΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΛΑΜΠΕΣ

Ορισμένες αλλαγές στην όραση είναι άμεσα ανησυχητικές και επιβάλλουν την επείγουσα εξέταση από οφθαλμίατρο.Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι κάποια πιο διακριτικά συμπτώματα συχνά… παραβλέπονται, καθώς μπορεί να φαίνονται σχετικά φυσιολογικά και αδιάφορα.

Συγκεκριμένα ένα οφθαλμικό φαινόμενο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα.

Είναι φυσιολογικό να βλέπετε φωτοστέφανο, ή λάμψη αν κοιτάξετε ένα έντονο φως

Εάν κοιτάξετε απευθείας προς μία πηγή έντονου φωτός (π.χ. τον ήλιο, τους προβολείς ενός αυτοκινήτου, το φλας μια φωτογραφικής μηχανής) είναι πιθανό να παρατηρήσετε μια λάμψη, ή φωτοστέφανο που το περιβάλλει. Όταν συμβαίνει αυτό, το φως διασκορπίζεται μέσα στο μάτι, αντί να υποβάλλεται σε επεξεργασία κανονικά από τον αμφιβληστροειδή. Αν και δεν είναι φυσικά ευχάριστο, είναι απίθανο να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την οφθαλμική υγεία ή την όρασή σας. Το σύμπτωμα συνήθως υποχωρεί από μόνο του μέσα σε λίγα λεπτά έως ώρες, εξηγούν οι ειδικοί.

Κάτω από ελαφρώς διαφορετικές συνθήκες, μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής πάθησης των ματιών

 

Η ίδια όμως αντίδραση μπορεί να υποδηλώνει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα, εάν σας συμβαίνει τη νύχτα, ή όταν κοιτάτε μια πηγή χαμηλού φωτισμού. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το σύμπτωμα συνδέεται συχνά με τη δυστροφία του Fuchs, μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα στον κερατοειδή.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σημαντικό να μιλήσετε με οφθαλμίατρο, εάν παρατηρήσετε αυτό το συγκεκριμένο σύνολο συμπτωμάτων. Προσθέτουν ότι θα πρέπει να ζητήσετε επείγουσα φροντίδα, εάν τα συμπτώματα εμφανιστούν ξαφνικά. Άλλωστε και άλλες παθήσεις που μπορεί να έχουν τα ίδια συμπτώματα (π.χ. γλαύκωμα, ή καταρράκτης) απαιτούν επίσης ιατρική φροντίδα.

 

Δυστροφία του Fuchs: Γιατί και πότε συμβαίνει

Η δυστροφία του Fuchs συμβαίνει όταν τα ενδοθηλιακά κύτταρα στο μάτι καταστρέφονται, οδηγώντας σε συσσώρευση υγρού στον κερατοειδή (το διαυγές στρώμα ιστού στο μπροστινό μέρος του οφθαλμού). Αυτό προκαλεί πάχυνση και πρήξιμο του κερατοειδούς, πυροδοτώντας μια σειρά συμπτωμάτων.

Αυτή η μορφή οφθαλμικής δυστροφίας συνήθως επηρεάζει και τα δύο μάτια και μπορεί να προκαλέσει σταδιακή επιδείνωση της όρασης με την πάροδο των ετών. Τυπικά, η δυστροφία του Fuchs ξεκινά μετά την ηλικία των 30 ή 40 ετών, αλλά πολλά άτομα με δυστροφία Fuchs δεν εμφανίζουν συμπτώματα μέχρι να φτάσουν τα 50, ή και τα 60 τους.

 

Άλλα συμπτώματα της δυστροφίας του Fuchs

Τα άτομα με δυστροφία του Fuchs μπορεί να παρατηρήσουν ότι ως αποτέλεσμα του να βλέπουν φωτοστέφανα, ή λάμψεις, όταν κοιτάζουν αμυδρά φώτα, η νυχτερινή τους όραση είναι κακή. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να παρατηρήσουν:

 

  • θολή όραση
  • διακύμανση στην όραση, που ξεκινά άσχημα στην αρχή της ημέρας και στη συνέχεια βελτιώνεται
  • μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια του κερατοειδούς
  • πόνο στα μάτια
  • εμφάνιση θολότητας στο μάτι

 

Μιλήστε με τον οφθαλμίατρό σας, εάν πιστεύετε ότι εμφανίζετε συμπτώματα, ή δυστροφία του Fuchs, ή πρήξιμο του κερατοειδούς.

Mε πληροφορίες από:Mayoclinic.org,Bestlifeonline.com

Photo: iStock

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Iatropedia.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *