ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΕΩΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της έντασης, δεν θα ακολουθήσει τη ρητορική της όξυνσης που επιλέγει η Τουρκία, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας και την έξαρση της τουρκικής ρητορικής που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

«Οι τουρκικές θέσεις που ακούμε δεν είναι νέες. Εάν, εφ΄όσον και όταν υπάρξουν νέα τουρκικά ανυπόστατα επιχειρήματα περί αποστρατιωτικοποίησης και της εθνικής κυριαρχίας στο Ανατολικό Αιγαίο, μόνο τότε θα υπρξουν και αντίστοιχες απαντήσεις στους αρμόδιους οργανισμούς» σχολιάζουν διπλωματικές πηγές για τα όσα είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, όπως μεταδίδει το ertnews.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι η τελευταία επιστολή της Αθήνας προς τα Ηνωμένα Έθνη είναι απόλυτα επαρκής και καταρρίπτει τα τουρκικά, έωλα επιχειρήματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Χουλούσι Ακάρ έκανε «συστάσεις» προς την Ελλάδα να διδαχθεί από την Ιστορία, προειδοποιώντας μάλιστα τη χώρα μας να «μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», ενώ την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιχείρησε να παρουσιάσει την Ελλάδα ως «παραβάτη» του Διεθνούς Δικαίου.

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *