Breaking News
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ HARLEM STAGE ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΙΣΝ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ: ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
ΛΑΔΩΜΑ 400.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ NOVARTIS
23 ΜΑΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ.
ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΘΥΜΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ
ΑΡΘΡΟ 16: Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ MIT
ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΚΗΡΥΓΜΑ ΓΙΑ «ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» ΣΤΗΝ «ΚΑΡΔΙA» ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ…
ΠΡΟΚΑΛΕI Η ΤΟΥΡΚIΑ: «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟI ΙΣΧΥΡΙΣΜΟI» Η ΓΕΝΟΚΤΟΝIΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤIΩΝ
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΕ 5 ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΚΑΚΩΣ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»
ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΣΙΠΡΑ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
22 ΜΑΙΟΥ 2Ο19: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»-ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ANTI-DRONES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΙΜΙΤΣ: «H ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ» ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Του Νίκου Μελέτη
Διαβεβαιώσεις στην ΠΓΔΜ ότι με την προταση του για το θεμα της ονομασίας, διασφαλίζεται και ενισχύεται η «ταυτότητα και το έθνος» της δινει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς σε συνέντευξη που εδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Citel TV.
 ΠΓΔΜ και η νυν κυβέρνηση εχουν θέσει ως «κόκκινη γραμμή» στην διαπραγμάτευση την διασφάλιση της «μακεδονικής ταυτότητας», κάτι όμως που αποτελεί ακριβως την βάση και τον πυρήνα της ίδιας της διαφοράς για το όνομα ,καθως η σύνδεση του ονόματος της χώρας με «έθνος» αποτελεί την ουσία του Αλυτρωτισμού .

Στην συνέντευξή του ο κ. Νίμιτς αναφέρει ότι έθιξε τα μεγαλύτερα εκ των σημαντικών θεμάτων και διαμόρφωσε την προταση του με τρόπο ώστε να είναι «αποδεκτή και από τις δυο πλευρές», θέλοντας με την αναφορα αυτή να εξηγήσει ότι το πακέτο προτάσεων εχει θετικά αλλά και αρνητικά για την κάθε πλευρά.

«Η άποψη μου είναι ότι η προταση δεν παρεμβαίνει στην ταυτότητα αλλα αντιθέτως ενισχύει την δύναμη της ταυτότητας της χωράς και του λαού. Απο τις επαφές μου με τον λαό της χώρας σας, πιστεύω ότι εχει μια πολύ ισχυρή ταυτότητα που διήρκεσε πολλα χρόνια. Εχετε την Ανεξαρτησία σας για 25 χρονια ,αλλα είχατε την ταυτότητα σας όταν ήσασταν μέρος της Γιουγκοσλαβίας, είχατε την ταυτότητα σας όταν ήσασταν μέρος του Βασιλείου της Σερβίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» ειπε ο κ. Νίμιτς σε μία ιστορική αναδρομή των περιόδων που σηματοδότησαν την εμφάνιση του Μακεδονισμου και της «Μακεδονικής ταυτότητας».

Ο κ. Νίμιτς αρκετές φορές εχει δηλώσει ότι στην μεσολάβηση του δεν ασχολείται με θέματα ταυτότητας, αλλα είναι εντελως διαφορετικό να δηλώνει ότι το πακέτο των προτάσεων του (που περιλαμβάνουν στοιχεία της «ταυτότητας» ,όπως την Γλώσσα, την Ιθαγένεια, το αν θα κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα η νέα ονομασία ) θα «ενισχύσουν» την ταυτότητα της χώρας η οποία όπως υποστηρίζει η γειτονική χώρα είναι η Μακεδονική».

Αποκαλύπτοντας ότι το πακέτο των προτάσεων του είναι ένα έγγραφο τεσσάρων σελίδων ο κ. Νίμιτς δηλώνει ότι είναι έτοιμος να έρθει στις δυο πρωτεύουσες ,το επομενο δεκαήμερο ,προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά τις απαντήσεις των δυο πλευρών

Ο διεθνής μεσολαβητής εκφράζει την εκτίμηση του ότι υπαρχεi τωρα η ευκαιρια για λύση της διαφοράς καθως «δεν πρεπει να περιμένουμε αλλα 25 χρόνια» θεωρώντας ότι οι συνθήκες είναι καλές καθως «η Αθηνα βγαίνει από μια οικονομική κριση έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προσπαθεί να παίξει ένα μεγαλύτερο ρόλο στην περιοχή, και στα Σκοπια υπαρχει μια κυβενρηση που δείχνει να είναι πιο αφοσιωμένη στην αναζήτηση λύσης. Τωρα έχουμε δυο κυβερνήσεις με σοβαρούς ανθρώπους ,δυο σοβαρούς πρωθυπουργούς και δυο υπουργούς εξωτερικών , υπαρχει η αντιπολιτευση ,και τα ΜΜΕ και καποια στιγμη θα πρεπει να λάβετε μια απόφαση .Τωρα ειναι η σωστή στιγμη, καθως δεν υπάρχουν στον ορίζοντα εκλογές».

Ο κ. Νίμιτς αποδοκίμασε την βεβιασμένη όπως ειπε αντίδραση του σκοπιανού διαπραγματευτή Β. Ναουμοφσκι, ο οποίος λιγο μετα την υποβολή της προτασης ειχε δηλώσει ότι δεν οδηγεί σε «αξιοπρεπή» λύση και ότι η χώρα του εχει όνομα και ταυτότητα.

mignatiou.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!