Breaking News
ΓΑΛΛΙΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ TΥΠΟ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;
Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΜΑΙΚΛ ΦΛΙΝ: Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο… ΓΚΙΟΥΛΕΝ
ΣΤΑ OΡΙA ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕIΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ – ΕΠIΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤAΚΗ ΤΟ ΣAΒΒΑΤΟ
ΤΑ 66Α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜ ΝΤΟΝΙΛΟΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ CIA
Η ΜΕΓAΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΤΗΣ ΕΛΛAΔΑΣ ΣΤΗ ΜEΣΗ ΑΝΑΤΟΛH
ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ
26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠOΣΟ ΕYΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕI ΚΑΝΕIΣ ΝΑ «ΧΑΚAΡΕΙ» 45 ΕΚΑΤ. ΔΟΛAΡΙΑ ΑΠO ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜIΣΜΑΤΑ
ΤO ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚO ΝΑΤΟ, O «ΡΑΓΙΣΜEΝΟΣ» ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚOΣ ΔΕΣΜOΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡIΑ BIDEN
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ;
Η ΤΟΥΡΚIΑ ΠΛΗΣΙAΖΕΙ ΣΤΑ OΡΙΑ ΤΗΣ EΚΡΗΞΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΡΑΒIΑΣΗ ΜEΤΡΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟY: ΣYΛΛΗΨΗ 19 ΑΤOΜΩΝ ΣΕ ΔΙΑΜEΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΕΝEΡΓΕΙΑ ΠΑΡAΝΟΜΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
ΣΥΝΑΓΕΡΜOΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛIΝΟ: ΑΥΤΟΚIΝΗΤΟ EΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠYΛΗ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡIΑΣ
ΕΛΒΕΤIΑ: ΤΖΙΧΑΝΤIΣΤΡΙΑ Η 28ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤEΘΗΚΕ ΜΕ ΜΑΧΑIΡΙ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤAΣΤΗΜΑ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΛHΦΘΗ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIΑΣ ΜΠAΜΠΗΣ ΒΩΒOΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ (LIVE BLOG)
Αναστολή ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πλην του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα Γιώργου Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας της Έδρας. 

Σύμφωνα με την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, οι καταδικασθέντες τήρησαν περιοριστικούς όρους απαρεγκλίτως, έχουν γνωστή διαμονή, δεν είναι ύποπτοι φυγής, δεν προέβησαν σε καμία προπαρασκευαστική ενέργεια για να διαφύγουν, εμφανίστηκαν ενώπιον των Αρχών, τα ποινικά τους μητρώα είναι λευκά – πλην ορισμένων για μικρές παραβάσεις- δεν απέφυγαν τη σύλληψή τους, κάποιοι εξάντλησαν και το ανώτατο όριο προφυλάκισης, διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισε το κόμμα και η εφημερίδα.Ωστόσο, κατά την πρότασή της, η εισαγγελέας της έδρας διευκρίνισε πως ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν δικαιούται χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση.
14:55
Αγάπη Βαρούνη

Διακοπή για αύριο στις 10 το πρωί

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει τη σημερινή διαδικασία.Προηγήθηκε ένταση από πλευράς δικηγόρων των καταδικασθέντων, με αφορμή δημοσιεύματα που “προσβάλλουν όλη την εισαγγελία της χώρας”.
14:18
Αγάπη Βαρούνη

Συνεχίζονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Εδώ και περίπου μία ώρα, οι δικηγόροι των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής παραθέτουν τα επιχειρήματά τους ώστε οι εντολείς τους να παραμείνουν ελεύθεροι, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.Την ικανοποίησή για την εισαγγελική πρόταση επί των αναστολών, εκφράζει η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής.
13:36
Αγάπη Βαρούνη

Εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας έστειλε ο Λαγός

Εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέστειλε -μέσω του Κώστα Πλεύρη- ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένη οπλοκατοχή.Παράλληλα, με αγωγές ζητά αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites.Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως “θα αποκαλύψει στον Ελληνικό λαό και στα διεθνή μέσα, τον βρώμικο ρόλο παραγόντων της δημόσιας ζωής, που οδήγησε στην δικαστική καταδίκη αθώων ανθρώπων, ως εγκληματικής οργάνωσης”.Ο ίδιος, μέσω του συνηγόρου του την Παρασκευή, δεν κατέθεσε αίτημα για χορήγηση ανασταλτικής δύναμης της έφεσης καθώς με δήλωσή του ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία και ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
13:06
Αγάπη Βαρούνη

Περιπλέκει την άρση ασυλίας Λαγού η εισαγγελική πρόταση

Πάρα το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν ζήτησε αναστολή ποινής, η εισαγγελική πρόταση ζήτησε να του δοθεί ανασταλτικόςχαρακτήρας στην έφεση. Άλλωστε το δικαστήριο τοποθετείται αυτεπάγγελτα.Την Παρασκευή, μέσω του συνηγόρου του, ο Γιάννης Λαγός δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία και ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.Σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ και το Πρωτόκολλο περί προνομίων και ασυλιών, ο Γιάννης Λαγός χαίρει ασυλίας και μάλιστα εκείνης που αναγνωρίζεται στα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.Στην περίπτωση που το δικαστήριο δεν διαφοροποιηθεί από την εισαγγελική πρόταση και χορήγηση ανασταλτική δύναμη στην έφεση, δεν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον εν ενεργεία ευρωβουλευτή. Συνεπώς οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να ζητήσουν από το Ευρωκοινοβούλιο την άρση ασυλίας του επειδή δεν εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.
12:53
Αγάπη Βαρούνη

Παρών ο πρώην βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος

 

 

12:24
Μάγδα Μπακούση

Δηλώσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής

Παναγιώτης Σαπουντζάκης / Δικηγόρος της υπόθεσης επίθεσης στο ΠΑΜΕ«Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις παρόλο που καταδικάστηκε το 79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού.
Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η ΧΑ καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα»Κώστας Παπαδάκης / Συνήγορος Αιγυπτίων αλιεργατών«Τώρα που η δική τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωώθηκαν.
Όμως δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών. Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς
Θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χώρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι».Θανάσης Καμπαγιάννης / Δικηγόρος Αιγυπτίων αλιεργατών «Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξίας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».
12:18
Αγάπη Βαρούνη

Επανήλθε η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Ο λόγος πλέον δίνεται στους συνηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι τοποθετούνται επί της εισαγγελικής πρότασης για χορήγηση ανασταλτικής δύναμης της έφεσης σε όλους τους καταδικασθέντες, με εξαίρεση τον Γιώργο Ρουπακιά.
12:08
Αγάπη Βαρούνη

Το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε από το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση των ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές, πυρηνάρχες, στελέχη εγκληματικήςοργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων οι καταδικασθέντες τήρησαν απαρεγκλίτως τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί στο στάδιο της ανάκρισης ή μετά τις αποφυλακίσεις τους.
Όπως εκτίμησε έχουν γνωστή διαμονή, δεν είναι ύποπτοι φυγής, δεν προέβησαν σε καμία προπαρασκευαστική ενέργεια για να διαφύγουν, εμφανίστηκαν ενώπιον των αρχών, τα ποινικά τους μητρώα είναι λευκά, πλην ορισμένων για μικρές παραβάσεις, δεν απέφυγαν τη σύλληψή τους, κάποιοι εξάντλησαν και το ανώτατο όριο προφυλάκισης, διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισε το κόμμα, η εφημερίδα και “ο πολιτικός της λόγος”.“Δεν είναι ύποπτοι φυγής, εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη”, είπε η εισαγγελέας και συνέχισε:“Μάλιστα τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών, εδώ τελευταία. Όλοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ίσιοι ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα.
Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην των Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών Αλεξόπουλου και Μπούκουρα που έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις ήσσονος σημασίας”.“Δεν εξετράπησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις, αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή έκλεισαν τα γραφεία τους και η εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς η διαδικασία μέχρι το εφετείο θα είναι μακροχρόνια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τους δοθεί αναστολή με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους”, ανέφερε.Το δικαστήριο αυτή την ώρα βρίσκεται σε διακοπή.
11:57
Αγάπη Βαρούνη

Δεν αποκλείεται απόφαση για τις αναστολές εντός της ημέρας

Μετά την εισαγγελική πρόταση που ζητά να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας το δικαστήριο να ανακοινώνει την απόφασή του για τις αναστολές.Μόλις επανέλθει η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, τον λόγο έχουν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, ωστόσο οι αγορεύσεις τους είναι πιθανό να είναι μικρής διάρκειας, καθώς έχουν αναπτύξει τα επιχειρήματά τους με τα οποία συντάσσεται η εισαγγελέας.Συνεπώς, δεν αποκλείεται το δικαστήριο να διακόψει προκειμένου να συνεδριάσει επί των αναστολών και να ανακοινώσει την ετυμηγορία του σήμερα, Δευτέρα.
11:42
Αγάπη Βαρούνη

Υιοθετεί την υπερασπιστική γραμμή Μιχαλολιάκου η εισαγγελέας

Αναφερόμενη στο ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης των καταδικασθέντων σε περίπτωση φυλάκισής τους, σε συνέχεια των ποινών που επιβλήθηκαν, η εισαγγελέας υιοθέτησε το επιχείρημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου για την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής που έκλεισε την Παρασκευή.“Δεν είναι πιθανό να τελέσουν νέες πράξεις. Ουδείς κίνδυνος τέτοιος υπάρχει αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία, έκλεισε η εφημερίδα και ο πολιτικός λόγος της”, είπε χαρακτηριστικά.
11:32
Αγάπη Βαρούνη

Διακοπή της διαδικασίας για μισή ώρα

 

11:32
Αγάπη Βαρούνη

Αναστολή ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες προτείνει η εισαγγελέας

 

11:31
Αγάπη Βαρούνη

Εισαγγελέας: Δεν είναι ύποπτοι φυγής οι καταδικασθέντες

Η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, εκτιμά ότι οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής δεν κρίνονται ύποπτοι φυγής και πως δεν προκύπτει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων, λόγοι για τους οποίους απορρίπτονται τα αιτήματα χορήγησης ανασταλτικής δύναμης της έφεσης.
11:25
Αγάπη Βαρούνη

Δεν δικαιούται αναστολή ο Ρουπακιάς

Κατά την πρότασή της, η εισαγγελέας της έδρας διευκρίνισε πως ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν δικαιούται χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση από πρόθεση.
11:18
Αγάπη Βαρούνη
Υπενθυμίζεται ότι όσοι καταδικασθέντες οδηγηθούν τελικά στη φυλακή λόγω απόρριψης του αιτήματός τους περί χορήγησης ανασταλτικής δύναμης στην έφεσή τους, δικαιούνται να ζητήσουν σε δεύτερη φάση από το Πενταμελές Εφετείο, την αναστολή της εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
11:13
Αγάπη Βαρούνη

Έναρξη της σημερινής συνεδρίασης με την εισαγγελική πρόταση για τις αναστολές

Στις 11:10 ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία κατά την οποία η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Αδαμαντία Οικονόμου, θα ανακοινώσει την πρότασή της για το κομβικό ζήτημα της χορήγησης ανασταλτικής δύναμης της έφεσης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.
11:06
Μάγδα Μπακούση

Η άρση ασυλίας και η διαφαινόμενη προετοιμασία του καταδικασμένου ευρωβουλευτή

Εφόσον αρθεί η ασυλία του Γιάννη Λαγού οι ελληνικές δικαστικές Αρχές θα εκδώσουν ένταλμα σύλληψης -που έχει ισχύ σε όλον τον χώρο της της Ευρωπαϊκής Ένωσης- προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον τους ο ευρωβουλευτής.Σε περίπτωση που ο κ. Λαγός συλληφθεί εκτός Ελλάδας και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα το Βέλγιο, η χώρα που κάνει την σύλληψη μπορεί εντός 60 ημερών να αποφασίσει για την εκτέλεση του εντάλματος ενώ ο συλληφθείς δικαιούται να προσφύγει κατά του εντάλματος ή ακόμη και να προχωρήσει σε αίτηση ασύλου.
Πολλοί νομικοί εκτιμούν ότι οι δύο τελευταίες αντιδράσεις του ευρωβουλευτή στο δικαστήριο της Χρυσής Αυγής, με την αίτηση εξαίρεσης των δικαστών και την άρνηση ανασταλτικού στην έφεση, επικαλούμενος μεροληψία και προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας δεν αφορούσαν τόσο την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αλλά τις επόμενες κινήσεις του.Αυτό με δεδομένο ότι αν και ο Γιάννης Λαγός προαναγγέλλει προσφυγή «στα ευρωπαϊκά δικαστήρια» για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας στην πραγματικότητα αυτά δεν μπορούν να συμβούν τώρα.
Οποιαδήποτε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας ή άλλης παραβίασης της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προϋποθέτει πως ο προσφεύγων έχει εξαντλήσει τα εθνικά ένδικα μέσα που προβλέπονται.Εν ολίγοις ο ευρωβουλευτής αν δεν κριθεί η υπόθεση στο Εφετείο και η ενδεχόμενη αναίρεση της από τον ‘Αρειο Πάγο δεν μπορεί να προσφύγει ούτε στο ΕΔΔΑ ούτε σε άλλα διεθνή όργανα.
11:05
Μάγδα Μπακούση

Η περίπτωση του Γιάννη Λαγού

Εφόσον το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στον καταδικασμένο σε κάθειρξη 13 ετών ευρωβουλευτή κινείται η διαδικασία μέσω του Εισαγγελέα Εφετών (Εκτέλεση Ποινών) και του Αρείου Πάγου για την διαβίβαση του διατακτικού του δικαστηρίου στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του προκειμένου να συλληφθεί.
Τα ισχύοντα για την άρση ασυλίας είναι σαφή ως προς την προστασία του ευρωβουλευτή για την άσκηση των καθηκόντων του καθώς το προνόμιο της ασυλίας δεν θεωρείται προσωπικό αλλά αποτελεί εγγύηση ανεξαρτησίας του Κοινοβουλίου, ως ασυλία στην ελευθερία λόγου και βουλευτικής ψήφου, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Για τη σύλληψη του βουλευτή απαιτείται άρση ασυλίας του αποκαλούμενου απαραβίαστου, αίτημα που θα κριθεί μέσω των διαδικασιών του Κοινοβουλίου.Με την αποστολή του φακέλου με το διατακτικό του δικαστηρίου στον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου κινούνται οι διαδικασίες της νομικής επιτροπής που θα εξετάσει το αίτημα των ελληνικών αρχών για τον Γιάννη Λαγό και ακολουθεί η συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του Σώματος.Διαβάστε περισσότερα εδώ
11:03
Βέργου Ελένη

Στην τελική ευθεία η δίκη

Σήμερα ξεκινά η πορεία προς την απόφαση του δικαστηρίου για το μείζον θέμα των φυλακίσεων καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καθώς με την έναρξη της διαδικασίας θα υποβάλει την πρότασή της, για το ποιοι πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους και ποιοι μπορούν να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, η εισαγγελέας.
Photo: Intime/Λιάκος Γιάννης
Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *