ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια επιθυμεί ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, και με απόφασή του ο δήμος θα μοιράσει δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, αποφασίστηκε η προμήθεια επαρκούς ποσότητας μασκών για το σύνολο μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των δημόσιων σχολείων του δήμου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, σε συνέχεια της παράδοσης μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο του Μαΐου, τονίζοντας την προτεραιότητα που έχει για όλους το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η απαραίτητη λήψη ολοκληρωμένων μέτρων κατά του κορονοϊού. 

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου υποστηρίζει, ωστόσο, ότι η διανομή μασκών από τον Δήμο δεν υποκαθιστά την υποχρέωση της πολιτείας για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση περισσότερων αιθουσών και μείωση του αριθμού μαθητών σε κάθε τάξη, αλλά μαζί με τα επιπλέον μέτρα για την καθαριότητα,τις απολυμάνσεις, ίσως βοηθήσει στην προστασία των μαθητών χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους. 

“Με σημερινή έκτακτη απόφαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε η προμήθεια επαρκούς ποσότητας μασκών για το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων του δήμου μας. Η απόφαση αυτή ,σε συνέχεια της παράδοσης μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο του Μαΐου, υπογραμμίζει την προτεραιότητα που έχει για όλους μας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Δεν υποκαθιστά την υποχρέωση της πολιτείας για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών,εξασφάλιση περισσότερων αιθουσών και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ωστόσο μαζί με τα επιπλέον μέτρα για την καθαριότητα,τις απολυμάνσεις κλπ μπορεί να συμβάλει στην προστασία των μαθητών χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.”, τονίζει σε ανακοίνωσή του μέσα από το Facebook ο Σίμος Ρούσσος

Πηγή: Νews247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *