Breaking News
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΟΝ ΚΟΝΕΡΙ
ΕΚΤOΞΕΥΣΗ ΚΡΟΥΣΜAΤΩΝ ΚΑΙ Η ΡΑΓΔΑIΑ ΕΞAΠΛΩΣΗ ΕΞΑΝΤΛΟYΝ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧEΣ ΤΟΥ ΕΣΥ
ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ: ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ – ΜΕΡΙΚΟ LOCKDOWN ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΚΟΓΡΑΦIΑ ΑΠO ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚH ΑΣΦAΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡAΔΕΚΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦIΑ ΤΟΥ ΠΡYΤΑΝΗ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ – ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ LOCKDOWN
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΔΙAΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤAΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝEΑ ΜEΤΡΑ
ΣΕΙΣΜOΣ ΣAΜΟΣ: ΘΡHΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΚΡA ΠΑΙΔΙA – ΑΓΩΝIΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ – 60 ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟI
ΠΑΤEΡΑΣ 17ΧΡΟΝΟΥ ΘYΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜO ΤΗΣ ΣAΜΟΥ, ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ: «ΝΑ ΞEΡΕΙΣ OΤΙ EΧΑΣΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛYΤΕΡΌ ΜEΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙAΣ ΜΟΥ.. »
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΣΑΜΟ
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ: ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΕ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΣΜΥΡΝΗ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 26 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΓΕΛΑΔΟΥ
ΤΙ ΘΑ ΓIΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚOΚΚΙΝΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓIΤΕΣ;
Η ΚOΠΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝIΑΣ, Ο ΜΕΓΑΛYΤΕΡΟΣ ΚIΝΔΥΝΟΣ…
ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
ΕΙΚOΝΕΣ ΝΤΡΟΠHΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ – ΤΟ “ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ” ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΡΗΓΜΑΤΑ
31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΙΚOΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚAΡΟΥΝ: ΚΟΥΚΟΥΛΟΦOΡΟΙ ΠEΡΑΣΑΝ ΤΑΜΠEΛΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜO ΤΟΥ ΠΡYΤΑΝΗ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ!
ΝΤΡΟΠH ΚΑΙ ΑIΣΧΟΣ! ΜΕΤΑΝAΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣAΜΟ, ΕΙΣΒAΛΛΟΥΝ ΣΕ ΣΠIΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙA ΚΑΙ ΚAΝΟΥΝ ΠΛΙAΤΣΙΚΟ ΜΕΤA ΤΟΝ ΦΟΝΙΚO ΣΕΙΣΜO ΤΩΝ 6,7 ΡIΧΤΕΡ! 60 ΣΥΝΟΡΙΟΦYΛΑΚΕΣ ΕΚΤAΚΤΩΣ ΣΤΟ ΝΗΣI!
ΕΛΛΑΔΑ
“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020” – ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑΣ

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020» στον Άγιο Δημήτριο του ομώνυμου Δήμου Αττικής, σήμερα, Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, ψαλλομένων των ύμνων της Λιτής έγινε περιφορά της Ιεράς Εικόνος της «Παναγίας της Τριχερούσας»(πιστού αντιγράφου), που προήλθε από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους. Ενώπιον της εικόνας έγινε δέηση υπέρ υγείας πάντων των νοσούντων και των οικογενείων τους κατά τη διάρκεια του Αναστάσιμου Εσπερινού της 14ης ημέρας των εορταστικών εκδηλώσεων. 

Στην Ιερά Ακολουθία έλαβαν μέρος, ο Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Μεθόδιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους,  ο Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Νήφων, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας, πλαισιούμενοι από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και άλλους Ιερείς. Επίσης, η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι στο κέντρο του Ιερού Ναού για ασπασμό από τους πιστούς.

Προ της απολύσεως της Ιεράς Ακολουθίας, ο Γέροντας Μεθόδιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία της θαυματουργού Εικόνος και στα θαύματα που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα και ευχαρίστησε τους Ιερείς και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού για την πνευματική σχέση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Ιερά Μονή και την Ενορία δια της ιεράς Εικόνος της “Παναγίας της Τριχερούσας”.

Ακολούθησε αντιφώνηση του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ματθαίου Χάλαρη, ο οποίος χαρακτήρισε: “ιστορική την σημερινή ημέρα για την πνευματική οικογένεια – Ενορία η οποία αξιώθηκε της μεγάλης τιμής, ευλογίας και χαράς από την παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης “Τριχερούσας”: Τιμής, διότι δεν υποδέχτηκε η Ενορία τον πρώτο Πολίτη του Κράτους, αλλά την Πρώτη Κυρία του Ουρανού, ευλογίας, διότι η παρουσία Της στους χαλεπούς καιρούς της Πανδημίας, αποτελεί το αντίδοτο για τη θεραπεία κάθε ψυχικής και σωματικής νόσου και χαράς, διότι ο Κύριος επέβλεψε στην πνευματική ανάγκη – ταπείνωση των πιστών και προσέφερε το ανεκτίμητο αυτό δώρο”. Επίσης, ευχαρίστησε τον Γέροντα Μεθόδιο, το ζεύγος Ιωάννη και Φωτεινή Ν. για την κάλυψη των εξόδων Αγιογραφήσεως της Ιεράς Εικόνος και τους πιστούς για την αθρόα συμμετοχή τους, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, στις καθημερινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Στην Ιερά Ακολουθία έδωσαν το παρόν ο Πρόξενος της Σερβίας και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου ενώ έψαλε ο πολυμελής βυζαντινός χορός “Αντιφωνικόν Μέλος”, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Γεωργίου Καμαριάρη.

Η 14η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020» ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία, στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καραμολέγκος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναλήψεως Σωτήρος Καρτεράδου Θήρας και έψαλε ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής – Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Κατρακούλης, συνοδευόμενος από ιεροψάλτες – μαθητές του.

Πηγή: Οrthodoxianewsagency.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *