Breaking News
Μ.ΝΙΜΙΤΣ ΓΙΑ Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ»
Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΟΙ ΗΠΑ «ΔΙΑΛΥΟΥΝ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
ΓΙΑΤΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΘΕΜΑ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΝ ΙΟYΝΙΟ
ΟΗΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟYΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΥΠΟΧΩΡΟYΝ
«ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΡΑ, ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ»: ΧΙΛΙAΔΕΣ ΝΕΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝIΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛIΜΑ
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΟΝ
25 ΜΑΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΩΧΡΑ ΚΗΛΙΔΑ
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΗΦΙΣΙΑ ΜΕ ΑΙΓΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓEΣ 2019: ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ;
Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ
ΟΗΕ: Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: «ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ»
ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΛΟΝΔΙΝΟ. «Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα για τις Ευρωεκλογές, καθώς η χώρα θα έχει ήδη αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την ημερομηνία διεξαγωγής τους», επεσήμανε η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο σε σχετική ανακοίνωσή που αναρτήθηκε και στην σελίδα της στο Facebook, προκαλώντας μάλιστα αρκετές αντιδράσεις Ελλήνων πολιτών.

«Οσοι Έλληνες πολίτες, κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου, επιθυμούν να ψηφίσουν, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε γειτονικά κράτη-μέλη ΕΕ. Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση–δήλωση στο Προξενικό Γραφείο Λονδίνου ή στα Άμισθα Προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Leeds και Birmingham, έως και τις 21 Μαρτίου 2019, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους της ελληνικής διπλωματικής ή προξενικής Αρχής της πόλης στη χώρα της ΕΕ που θα επιλέξουν κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησής τους», ανέφερε το ανακοινωθέν, προσθέτοντας:

«Η αίτηση-δήλωση θα συμπληρώνεται μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και θα εκτυπώνεται σε τρία (3) αντίγραφα. Στη συνέχεια, ο εκλογέας θα καταθέτει τα τρία (3) αντίγραφα στο Προξενικό Γραφείο Λονδίνου ή στα Άμισθα Προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Leeds και Birmingham, μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του.

»Όσον αφορά το Προξενικό Γραφείο Λονδίνου, οι αιτήσεις θα κατατίθενται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 09:30-14:30.Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνεται και από νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο (με θεωρημένο το γνήσιο υπογραφής από ελληνική δημόσια Αρχή) ή και ταχυδρομικώς, σε περίπτωση που συντρέχει σοβαρός λόγος (μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, θέμα υγείας, ηλικίας κλπ).

Τέλος, Έλληνες πολίτες οι οποίοι διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα έχουν ήδη υποβάλει αίτηση-δηλωση στο Προξενικό Γραφείο Λονδίνου ή στα Άμισθα Προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Leeds και Birmingham και που, ενδεχομένως, θα βρίσκονται στην Ελλάδα την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών (26.5.2019) για οποιονδήποτε λόγο, δεν στερούνται το δικαίωμα να ψηφίσουν στην Ελλάδα, στον Δήμο της βασικής τους εγγραφής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν ψηφίσει αλλού την προηγουμένη (δηλαδή 25.5.2019, ημέρα ψηφοφορίας στο εξωτερικό). Τυχόν τέτοια ενέργεια συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα επισύροντας ποινικές και άλλες κυρώσεις.»

Ορισμένες από τις αντιδράσεις κάτω από την ανάρτηση της Πρεσβείας αναφέρουν:

«Είστε επιεικώς απαράδεκτοι. Το δικαίωμα του εκλέγειν απορρέει από την ιδιότητα του πολίτη και όχι από τον τόπο διαμονής του ή τις συνθήκες της χώρας στην οποία ζει. Μας αναγκάζετε να επιλέξουμε ανάμεσα στη φίμωση ή την ταλαιπωρία, αφ’ενός γιατί μάλλον θέλετε να αποφύγετε τον κόπο να στήσετε κάλπη, κι αφ’ετέρου εικάζω γιατί ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στο Λονδίνο θα ψάχνει τις ψήφους με τα κυάλια».

«Καταπληκτικό! Θα πρέπει να πάμε σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος για να ψηφησουμε;! Θα μας χορηγήσετε τα ναύλα; Μήπως θα ήταν καλύτερα να βάζατε κάλπες στα προξενεία! Ή έστω με ταχυδρομική ψήφο;».

«…δεν γίνεται επειδή αναμένεται το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι Τρίτη χώρα μετά τις 29.03.2019. (Δηλαδή χώρα εκτός ΕΕ). Η δυνατότητα ψήφου υφιστασται για πολίτες που ζουν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε θύματα της γελοιότητας που λέγεται Brexit».

«…γίνεται. Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν και ψηφίζουν στην Αμερική, Καναδά και Αυστραλία. Κοιτά στο σάιτ της ΕΕ πως μπορούν να ψηφίσουν πολίτες σε 3τες χώρες».

«Μπορείτε να μας πείτε τι θα γίνει αν το Ηνωμένο Βασίλειο πάρει παράταση πέραν της 29 Μαρτίου και αποτελεί ακομη μέλος της ΕΕ στις 26 Μαΐου;».

Πηγή: Ekirikas.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!