ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΝΔΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΑΠO ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από εδώ και πέρα, σε απόλυτο συντονισμό θα κινηθούμε και στον ΟΗΕ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε όλα τα διεθνή φόρα για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στην Λευκωσία. Όπως τόνισε κανείς δεν θα ανεχτεί «την επιβολή τετελεσμένων επί του εδάφους».

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας «είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου και των δύο ομάδων μας. Είχαμε μια εκτενή συζήτηση για τα επόμενα βήματα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας.

Από κει και πέρα, σε απόλυτο συντονισμό θα κινηθούμε και στον ΟΗΕ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε όλα τα διεθνή φόρα. Ούτε η Ελλάδα ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε, νομίζουμε, ο ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα ανεχθούν την τουρκική παραβατικότητα, την επιβολή τετελεσμένων επί του εδάφους».

«Έγινα δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη. Συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ανέφερε στο Twitter ο κος Δένδιας, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου.  

https://twitter.com/NikosDendias/status/1417892106014760963?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1417892106014760963%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.liberal.gr%2Fdiplomacy%2Fdendias-den-tha-anechthoume-tin-epiboli-tetelesmenon-apo-tin-tourkia%2F392330

Συνάντηση με τον δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου και ενημέρωση για τις επιπτώσεις που έχουν οι πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Έλληνας ΥΠΕΞ. 

Από την πλευρά του με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι: «Διαρκής συντονισμός Λευκωσίας-Αθήνας για το θέμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσιών και των προσπαθειών της Άγκυρας για δημιουργία νέων τετελεσμένων μετά και τις πρόσφατες απαράδεκτες τουρκικές διακηρύξεις. Προς την κατεύθυνση αυτή, καλωσορίζω στην Κύπρο τον Νίκο Δένδια»

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *