ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΘ 2021 – ΤΣIΠΡΑΣ: LIVE Η ΟΜΙΛIΑ ΤΟΥ ΠΡΟEΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠO ΤΟ ΒΕΛΛIΔΕΙΟ

Tο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με προτάσεις για την ανάκαμψη της χώρας από την ανεργία, την ακρίβεια και την πανδημία, καθώς και για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ξεδιπλώνει απόψε , απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα σηκώσει το γάντι που του έριξε πριν από μία εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα απαντήσει στο ίδιο ύφος.

«Η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων», τόνισε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησής του, το πρωί του Σαββάτου, με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω τη Θεσσαλονίκη.

Επισήμανε επίσης ότι οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία είναι εξαιρετικά δύσκολες και σημείωσε:

«Δεν είναι μόνο οι επιπτώσεις από την πανδημία. Είναι και ένα πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας το οποίο σαρώνει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δημιουργεί ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας. Ίσως αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για το συναίσθημα που σήμερα πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Ανασφάλεια σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και την υγεία, αγωνία για το εθνικό σύστημα υγείας και τις αντοχές του, ανασφάλεια για το μισθό, για το εισόδημα, ανασφάλεια για το επιχειρείν, ανασφάλεια και για το μέλλον, για το αύριο, κυρίως των νέων ανθρώπων».

Δείτε σε Live Blog την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο:

20:30

Λίνα Κυριακοπούλου

Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά για λογαριασμό μιας μικρής μειοψηφίας. Για μια ελίτ λίγων και ισχυρών που επανήλθε στο τιμόνι της χώρας. Κυβερνά επίσης και για τον κομματικό του στρατό, υπογράμμισε, μιλώντας για όργιο απευθείας αναθέσεων και για γαλάζια golden boys.
20:27
Λίνα Κυριακοπούλου
Δυο χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις του, αλλά έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα. Οι λιγότεροι φόροι, έγιναν λιγότερα χρήματα στις τσέπες των πολιτών. Οι καλύτερες δουλειές, έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές σε χειρότερες συνθήκες. Η ασφάλεια, έγινε γενικευμένη ανασφάλεια, σημείωσε.
20:23
Λίνα Κυριακοπούλου
Η μεσαία τάξη στη χώρα μας είναι μια τάξη αυτοδημιούργητη. Αυτό είναι το διακριτικό της χαρακτηριστικό και όχι το αν προτιμά ή όχι να φοράει γραβάτα.Και δεν έχουν καμία σχέση μαζί της, όσοι υποκριτικά την επικαλούνται αλλά γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δε χτίστηκε από τους νεόπλουτους ούτε από τους βαθύπλουτους δήθεν ευεργέτες, σημείωσε.
20:20
Λίνα Κυριακοπούλου
Κινητήρια δύναμη σε μια νέα αρχή δε μπορεί παρά να είναι μια οικονομία που υπηρετεί τη κοινωνία, μια οικονομία που στηρίζει τον κάθε άνθρωπο ανάλογα με τις ανάγκες του και τον ανταμείβει ανάλογα με τις ικανότητές του, είπε ο κ. Τσίπρας.
20:19
Λίνα Κυριακοπούλου
Με τη δύναμη του μέλλοντος, των παιδιών του 21ου αιώνα που τα όνειρα τους για να ανθίσουν δεν χρειάζονται Megabytes και χαρτζιλίκια, αλλά μια χώρα που τους νοιάζεται, τους στηρίζει, τους δίνει προοπτική και φιλοδοξία να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Μια Νέα Αρχή, με οδηγό την κοινωνία και εγγυητή μια ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση, σημείωσε επίσης.
20:17
Λίνα Κυριακοπούλου
Τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών είναι τόσο μεγάλα και η κρίση τόσο υπαρξιακή, που υπερβαίνουν τις παλιές πολιτικές συνταγές και τις ρητορικές και επικοινωνιακές συμβάσεις. Χρειάζεται επειγόντως επιστροφή της πολιτικής έναντι της επικοινωνίας. Και χρειάζεται τόλμη για μεγάλες τομές και υπερβάσεις, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι σήμερα χρειάζεται μια νέα αρχή.
20:16
Λίνα Κυριακοπούλου
Αλλά σήμερα γίνεται πια φανερό ότι στη πατρίδα μας αυτή την ανασφάλεια την πολλαπλασιάζει, τη μεγεθύνει, τη μετατρέπει σε φόβο, μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μια πολιτική ακραία μεροληπτική για τα συμφέροντα των ισχυρών.Μια πολιτική που καταστρέφει ανθρώπους και παραγωγικές δυνάμεις, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
20:14
Λίνα Κυριακοπούλου
Φέτος θα απευθυνθούμε σε αυτούς που δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας, καθώς πολλά δεν είναι όπως πριν. Πολλά άλλαξαν δραματικά το τελευταίο διάστημα, συνέχισε, τονίζοντας ότι υπάρχει ανασφάλεια για τις σπουδές, και το μισθό στην καθημερινότητα.
20:12
Λίνα Κυριακοπούλου
Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου κάθε φορά που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και στην Διεθνή Έκθεση, ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

20:05

Ελένη Κρητικού

Σε λίγο ανεβαίνει στο βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

19:38

Ελένη Κρητικού

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα ξεκινήσει με μικρή καθυστέρηση, καθώς αυτήν την ώρα συνεχίζεται η προσέλευση των προσκεκλημένων.

17:04

Ελένη Κρητικού

Τις κυβερνητικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Η ομιλία του είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19.30. 

Photo: Στιγμιότυπο από την περυσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 

 

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *