ΥΓΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ: Ο ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ “ΣΥΜΜΑΧΟΣ” ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ – ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για τη σημασία της μετάλλαξης Δέλτα στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης στην τηλεόραση του Mega. Ο ίδιος τόνισε για μια ακόμη φορά τη σημασία του εμβολιασμού και σχολίασε πως η μετάλλαξη Δέλτα, που μεταδίδεται με ραγδαίο ρυθμό, προσβάλει πλέον και τα παιδιά. 

Όπως είπε ο κ. Παυλάκης αυτό που φουντώνει την πανδημία και αποτελεί «σύμμαχό» του είναι η παραπληροφόρηση: «Είναι μεγάλο πρόβλημα και χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι. Αυτό που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να δίνουμε βήμα σε άτομα που σαμποτάρουν την παγκόσμια προσπάθεια κατά του κορονοϊού. Να μην φιλοξενούμε απόψεις που είναι προφανή ψέματα. Δεν πρέπει τα μέσα να συνεχίσουν να το κάνουν, γιατί είναι πιασάρικο και εύκολο να έχει κανείς δύο μονομάχους. Αυξάνει την ακροαματικότητα… Οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές. Η παραπληροφόρηση είναι λάθος». Σημείωσε πως πλέον η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει και προσβάλει και τα παιδιά: «Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα τα παιδιά. Το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά» τόνισε.

Μάλιστα, εκτίμησε πως αν δεν προσέξουμε ο φετινός χειμώνας θα είναι ίδιος με τον περσινό και προέτρεψε τα σχολεία θα προετοιμαστούν καλά ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού. 

Όπως είπε οι τάξεις θα πρέπει να λειτουργούν με συσκευές καθαρισμού του αέρα: «Όταν αρχίζει η πραγματική μάχη, όλα τα σχέδια πάνε στην άκρη. Καλά κάνουν και τα σκέφτονται οι επιτροπές και το υπουργείο Υγείας, αλλά χρειάζονται και τα υπόλοιπα. Ένα πράγμα που δεν έχει γίνει συνείδηση είναι ο καθαρός αέρας στις τάξεις».

Τέλος, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό λέγοντας: «Για να τελειώσουμε με τον κορονοϊό θα πρέπει να γίνει καθολικός εμβολιασμός. Δεν σταματάει 100% τον κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα, σκοτώνει όμως σε βάθος χρόνου την επιδημία. Σε πολλούς ανθρώπους η τρίτη δόση είναι αναγκαία τώρα, για κάποιους άλλους όχι».

Πηγή: Νewsit.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *