ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ;

Όπως και με τη διαβούλευση με τον παιδίατρο, Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στον οφθαλμίατρο μία φορά το χρόνο. Η οργάνωση μιας επίσκεψης με αυτόν τον ειδικό είναι πολύ σημαντική για να εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα εγκαίρως. Εντός του ετήσιου προγράμματος διαβούλευσης, είναι σημαντικό να συμπεριληφθεί ο παιδίατρος, ο οφθαλμίατρος, ο οδοντίατρος, εκτός από την πραγματοποίηση ακουστικής μέτρησης για την αξιολόγηση της ακοής των παιδιών.

Η υγεία των ματιών είναι εξίσου σημαντική με τη συνολική υγεία του σώματος. Και όπως δεν συμβαίνει σε κανέναν να μην παρακολουθεί την καρδιά ή την παγκόσμια ανάπτυξη του παιδιού, είναι επίσης σημαντικό να λάβουμε υπόψη οφθαλμολογικός έλεγχος.

Η όραση είναι απαραίτητη για την καθημερινή ζωή και για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

  • 1 Προγραμματίστε την ετήσια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο
  • 2 Εντοπίστε προβλήματα όρασης
  • 3 Πρόληψη όρασης στα παιδιά

Η όραση είναι μια από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες αισθήσεις και γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να φροντίζουμε την κατάστασή της. Από νεαρή ηλικία, συνιστάται να πραγματοποιείτε περιοδικούς ελέγχους για να αποφευχθεί τυχόν αναστάτωση. 

Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στον οφθαλμίατρο μία φορά το χρόνο γιατί είναι η προτεινόμενη χρονική περίοδος για να αναπτυχθεί μια διαταραχή.

παιδιά-οφθαλμίατρος-επίσκεψη

Τα προηγούμενα προβλήματα όπως ο αστιγματισμός ή η μυωπία ανιχνεύονται, τόσο πιο εύκολο είναι να διορθώσετε το πρόβλημα και να επωφεληθείτε από αυτά τα πρώτα χρόνια της ζωής.

Από την άλλη πλευρά, όταν ένα παιδί έχει προβλήματα όρασης, μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στη μάθηση. Αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο είδος διανοητικής αναπηρίας, αλλά απλώς στο γεγονός ότι δεν βλέπουν καλά και έτσι η μαθησιακή διαδικασία είναι δύσκολη.

Τα πρώτα χρόνια είναι γνωστό ότι είναι ζωτικής σημασίας για έως και έξι χρόνια τα μάτια των παιδιών φτάνουν στην ωριμότητα τους. Γι ‘αυτό είναι από εκείνη την εποχή Τα παιδιά πρέπει να επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο μία φορά το χρόνο.

Η έγκαιρη ανίχνευση επιτρέπει μια σειρά από θεραπείες που όχι μόνο διορθώνουν ή αντισταθμίζουν τα προβλήματα αλλά και εγγυώνται μια πληρέστερη ζωή.

Εντοπίστε προβλήματα όρασης

Δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσουμε προβλήματα όρασης στα παιδιά. Ειδικά αν μιλάμε για μικρά παιδιά που ακόμα δεν μπορούν να διαβάσουν. Οι ετήσιοι έλεγχοι ως μέρος της οπτικής υγείας σας επιτρέπουν να λαμβάνετε βασικές πληροφορίες, ακόμη και χωρίς να έχετε καταχωρίσει προβλήματα όρασης στο σπίτι. ο επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρο μία φορά το χρόνο θα βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών όπως η υπερμετροπία, ο καταρράκτης, η επιπεφυκίτιδα και γλαυκώμα.

παιδιά-οφθαλμίατρος-επίσκεψη

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παιδιά εμφανίζουν σημάδια πιθανών προβλημάτων όρασης.

Υπάρχουν παιδιά που έχουν πονοκεφάλους. Ή εκείνοι των οποίων τα μάτια ποτίζουν λόγω της προσπάθειας που κάνουν για να δουν. Άλλα παιδιά πλησιάζουν πολύ στην τηλεόραση για να παρακολουθήσουν ή να παρακολουθήσουν βιβλία ιστοριών. Άλλοι δείκτες που μπορούν να εξηγήσουν ένα πρόβλημα όρασης εμφανίζονται σε παιδιά που πέφτουν συχνά. Επίσης σε εκείνους που δεν μπορούν να δουν αντικείμενα από απόσταση ή εάν εμφανίζονται σημεία στους μαθητές. Όλες οι λεπτομέρειες που απαιτούν α παιδική επίσκεψη στον οφθαλμίατρο για να βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε καλά.

Πρόληψη όρασης στα παιδιά

Μια άλλη σημαντική πτυχή όταν σκεφτόμαστε γιατί Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στον οφθαλμίατρο μία φορά το χρόνο είναι στην πρόληψη. Οι ειδικοί συχνά προτείνουν ένα σχήμα καλών συνηθειών που βοηθούν στη διατήρηση της οπτικής υγείας. Περιλαμβάνει τον έλεγχο του αριθμού των ωρών που περνούν τα παιδιά μπροστά από τις οθόνες, καθώς και τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Άλλες πτυχές που σχετίζονται επίσης με την υγεία των ματιών είναι η χοληστερόλη και ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης, αποφεύγοντας την έκθεση των παιδιών στον καπνό τσιγάρων και την τακτική άσκηση. Μαζί, αυτές οι συνήθειες και τα έθιμα συμβάλλουν στην πρόληψη προβλημάτων όρασης. Να θυμάστε ότι είναι μια από τις πιο σημαντικές αισθήσεις που έχουμε. Γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται ετήσια παρακολούθηση

Πηγή: Madreshoy.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *