Breaking News
ΤΟ ΘΟΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΟΙ ΕΠOΜΕΝΕΣ ΚΙΝHΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙEΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚHΣ ΜΕΣΟΓΕIΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
ΝIΓΗΡΑΣ: EΝΟΠΛΟΙ ΣΚOΤΩΣΑΝ EΞΙ ΓAΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡIΣΤΕΣ, ΤΟΝ ΟΔΗΓO ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΝΑΓO ΤΟΥΣ
«ΕIΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜEΝΟΙ»: ΤΙ ΛEΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤAΡΧΗΣ ΑΠO ΤΗΝ ΕYΒΟΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ 17 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΡHΤΗ: ΣΥΝΕΛHΦΘΗΣΑΝ 63 ΑΛΛΟΔΑΠΟI ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡOΜΙΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤA ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚA EΓΓΡΑΦΑ
ΛHΜΝΟΣ: ΠHΓΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛIΑ ΦΟΡΤΩΜEΝΟΣ ΜΕ ΚΟΚΑΪ́ΝΗ
ΤΡΑΓΩΔIΑ ΣΤΗΝ ΕYΒΟΙΑ: «ΔEΣΑΜΕ ΗΛΙΚΙΩΜEΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔEΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΜΕ» – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ
ΑΛ. ΜΑΛΛΙΑΣ: ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΗΠΑ: ΣΤΟ 10,2% ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΝΕΣΚΟ ΜΕ 80,23 % ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
EΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ ΜΗΤΣΟΤAΚΗ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚO ΣΥΜΒΟYΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚEΣ ΚΙΝHΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟI: «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚA ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚA» ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚA ΜEΤΡΑ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ
ΣΥΝΟΔΕIΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ ΤΟ ORUC REIS – ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ν. ΣYΨΑΣ: ΘΑ ΚAΝΟΥΜΕ OΤΙ ΕIΝΑΙ ΔΥΝΑΤOΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕI Η ΕΞAΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟY
ΚΟΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΚO “ΆΔΕΙΑΣΜΑ”: Ο ΜAΑΣ ΑΡΝHΘΗΚΕ ΝΑ AΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡOΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓOΡΕΥΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Γερμανία θα πρέπει να επανεξετάσει την ταξιδιωτική της προειδοποίηση κατά της Τουρκίας, “βάσει αντικειμενικών κριτηρίων”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μία προσπάθεια και να καλοπιάσει τη Γερμανία, αλλά και να επισημάνει το χτεσινό του σχόλιο, πως η απόφαση για συνέχιση του ταξιδιωτικού αποκλεισμού προς την Τουρκία, κρύβει “αντι-τουρκικές” πολιτικές και δεν έχει να κάνει με τον κορονοϊό.

“Η Γερμανία πρέπει να επανεξετάσει την προειδοποίηση. Αφού αξιολογήσει την κατάσταση βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, η Τουρκία θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις ασφαλείς χώρες. Οι Γερμανοί φίλοι μας θέλουν επίσης να έρθουν για διακοπές στην Τουρκία”, είπε ο Τσαβούσογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας, μετά τη συνάντησή τους, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

“Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας από τη Γερμανία και άλλες χώρες”, είπε, τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της μόλυνσης από το COVID-19.

Κορυφαίοι διπλωμάτες της Τουρκίας και της Γερμανίας συναντήθηκαν στο Βερολίνο για να συζητήσουν τον τουρισμό και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θεσπίστηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Ο Υπουργός Τουρισμού, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, πραγματοποίησε επίσης συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι όλες οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων όλων των εγκαταστάσεων, των αεροδρομίων και των μεταφορών, έχουν πιστοποιηθεί από γερμανικές εταιρείες και ότι θα εποπτεύονται από αυτές. Μια από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για το θέμα της υγείας είναι η Γερμανία, μια άλλη είναι η Τουρκία, είπε ο υπουργός.

Η Τουρκία ξεκίνησε πτήσεις προς οκτώ πόλεις από τις 11 Ιουνίου και οι τουρίστες άρχισαν σιγά σιγά να ταξιδέψουν στη χώρα, είπε, ενώ κάλεσε παράλληλα τον Μαας να ταξιδέψει για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την υγειονομική κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά η Γερμανία δεν πτοήθηκε από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, με τον Χάικο Μαας να του αρνείται, λέγοντας ότι “η Γερμανία θα συνεχίσει να εξετάζει τις ταξιδιωτικές οδηγίες της για την Τουρκία”, πετώντας ξανά πίσω το “καρφί” των “αντι-τουρκικών πολιτικών” σημειώνοντας ότι “τυχόν αποφάσεις που συντονίστηκαν με την ΕΕ, βασίζονταν σε αξιόπιστα δεδομένα για λοιμώξεις και την κατάσταση υγείας”.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μάας υπενθύμισε ότι οι αναθεωρήσεις της κατάστασης γίνονταν κάθε δύο εβδομάδες και είπε ότι “θα ακολουθήσουν περαιτέρω βήματα”.

Σημείωσε ότι οι οικογενειακές επισκέψεις εξαιρέθηκαν από την προειδοποίηση ταξιδιού.

“Πρόκειται για το πώς εγγυόμαστε τον ασφαλή τουρισμό στην κρίση του κορονοϊούς”, δήλωσε ο Μάας, καλωσορίζοντας τις τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση που του έδωσε ο Τούρκος ομόλογός του, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν θα μπορούσε να προδικάσει μελλοντικές αποφάσεις.

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *