Breaking News
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ (WEBINAR) ΜΕ ΘΕΜΑ: “Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,  Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ” ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΔΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΝEΟ «ΜΑYΡΟ» ΡΕΚOΡ ΜΕ 121 ΘΑΝAΤΟΥΣ – 606 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ ΚΑΙ 1.747 ΚΡΟYΣΜΑΤΑ
WIKILEAKS: 10 ΧΡOΝΙΑ ΑΠO ΤΗ ΜΕΓΑΛYΤΕΡΗ ΔΙΑΡΡΟH ΑΠOΡΡΗΤΩΝ ΕΓΓΡAΦΩΝ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ
ΚΥΠΡΟΣ: ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ “ΜΕΔΟΥΣΑ 2020”
ΡΩΣIΑ: ΑΔΙAΒΑΣΤΟ ΣΧΟΛΙΑΡΟΠΑΙΔΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ
ΚΟΡΟΝΟΪOΣ – ΣAΛΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝIΑ: ΣΦAΛΜΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤHΡΙΟ EΒΓΑΛΕ 1.300 ΘΕΤΙΚA ΤΕΣΤ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΤΣΙ «ΛΑΔΩΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ – ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η Ε.Ε. ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ – ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ: ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ «ΑΝΟΙΞΕΙ» ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤ. ΠEΤΣΑΣ: ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤEΣ ΑΝΟIΓΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜIΑ – ΔΕΝ ΕΞΕΤAΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚOΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜOΣ
Η ΔΕΗ ΜΠΑIΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΕΣ
Χ. ΡΟΧΑΝI: ΚΑΤΗΓΟΡΕI ΤΟ ΙΣΡΑHΛ ΓΙΑ ΤΟ ΘAΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟY ΕΠΙΣΤHΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕI ΜΕ ΑΝΤIΠΟΙΝΑ
ΤΟ «ΣΠΑΘI ΤΩΝ ΑΡAΒΩΝ» ΑΠEΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ, Ο ΡOΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΪ́ΡΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛH ΤΗΣ ΑΘHΝΑΣ
ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ Κ.Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Ο MICHAEL JORDAN ΧΑΡΙΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ
ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ Γ΄ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020
28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΚO “ΆΔΕΙΑΣΜΑ”: Ο ΜAΑΣ ΑΡΝHΘΗΚΕ ΝΑ AΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡOΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓOΡΕΥΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Γερμανία θα πρέπει να επανεξετάσει την ταξιδιωτική της προειδοποίηση κατά της Τουρκίας, “βάσει αντικειμενικών κριτηρίων”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μία προσπάθεια και να καλοπιάσει τη Γερμανία, αλλά και να επισημάνει το χτεσινό του σχόλιο, πως η απόφαση για συνέχιση του ταξιδιωτικού αποκλεισμού προς την Τουρκία, κρύβει “αντι-τουρκικές” πολιτικές και δεν έχει να κάνει με τον κορονοϊό.

“Η Γερμανία πρέπει να επανεξετάσει την προειδοποίηση. Αφού αξιολογήσει την κατάσταση βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, η Τουρκία θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις ασφαλείς χώρες. Οι Γερμανοί φίλοι μας θέλουν επίσης να έρθουν για διακοπές στην Τουρκία”, είπε ο Τσαβούσογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας, μετά τη συνάντησή τους, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

“Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας από τη Γερμανία και άλλες χώρες”, είπε, τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της μόλυνσης από το COVID-19.

Κορυφαίοι διπλωμάτες της Τουρκίας και της Γερμανίας συναντήθηκαν στο Βερολίνο για να συζητήσουν τον τουρισμό και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θεσπίστηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Ο Υπουργός Τουρισμού, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, πραγματοποίησε επίσης συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι όλες οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων όλων των εγκαταστάσεων, των αεροδρομίων και των μεταφορών, έχουν πιστοποιηθεί από γερμανικές εταιρείες και ότι θα εποπτεύονται από αυτές. Μια από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για το θέμα της υγείας είναι η Γερμανία, μια άλλη είναι η Τουρκία, είπε ο υπουργός.

Η Τουρκία ξεκίνησε πτήσεις προς οκτώ πόλεις από τις 11 Ιουνίου και οι τουρίστες άρχισαν σιγά σιγά να ταξιδέψουν στη χώρα, είπε, ενώ κάλεσε παράλληλα τον Μαας να ταξιδέψει για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την υγειονομική κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά η Γερμανία δεν πτοήθηκε από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, με τον Χάικο Μαας να του αρνείται, λέγοντας ότι “η Γερμανία θα συνεχίσει να εξετάζει τις ταξιδιωτικές οδηγίες της για την Τουρκία”, πετώντας ξανά πίσω το “καρφί” των “αντι-τουρκικών πολιτικών” σημειώνοντας ότι “τυχόν αποφάσεις που συντονίστηκαν με την ΕΕ, βασίζονταν σε αξιόπιστα δεδομένα για λοιμώξεις και την κατάσταση υγείας”.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μάας υπενθύμισε ότι οι αναθεωρήσεις της κατάστασης γίνονταν κάθε δύο εβδομάδες και είπε ότι “θα ακολουθήσουν περαιτέρω βήματα”.

Σημείωσε ότι οι οικογενειακές επισκέψεις εξαιρέθηκαν από την προειδοποίηση ταξιδιού.

“Πρόκειται για το πώς εγγυόμαστε τον ασφαλή τουρισμό στην κρίση του κορονοϊούς”, δήλωσε ο Μάας, καλωσορίζοντας τις τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση που του έδωσε ο Τούρκος ομόλογός του, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν θα μπορούσε να προδικάσει μελλοντικές αποφάσεις.

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *